Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
9. února 2023 12:20
Čas čtení 1:38
Ema Stanovská

Kourtney Kardashian promuje bonbóny, které mají z vagíny udělat „zdravou a sladkou pochoutku“. Jde o podvod

Kourtney Kardashian promuje bonbóny, které mají z vagíny udělat „zdravou a sladkou pochoutku“. Jde o podvod
Zdroj: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic
OSOBNOSTI KOURTNEY KARDASHIAN
Uložit Uložené

Nové bonbóny mají podle slavné Kardashianky „zlepšit zdraví a chuť vagíny“.

Americká hvězda reality show Kourtney Kardashian představila na své webové stránce Poosh nový produkt, který má podle jejích slov zlepšit zdraví a chuť ženské vagíny. Kardashianka představila již loni na trhu linii doplňků stravy s názvem Lemme. Nový přírůstek Lemme Purr však zvedl obočí mnoha odborníkům a odbornicím, píše BBC.

„Vaginální zdraví je velmi důležitou součástí celkové ženské pohody (a nemluví se o něm dostatečně), proto jsme nadšeni, že jsme se pustili do tohoto projektu,“ píše Kourtney na svém Instagramu. „Dopřejte své vagíně sladké potěšení, které si zaslouží (a přeměňte ji ve sladkou pochoutku). Víte, co se říká... jste to, co jíte.“

Třiačtyřicetiletá Američanka tvrdí, že ve výrobku skloubila „skutečný ananas a vitamín C se silou klinicky zkoumaných probiotik SNZ 1969™, které zlepšují vaginální zdraví a úroveň pH, ​​podporují svěžest a chuť“. Na e-shopu Lemme stojí jedna krabička bonbónů 30 dolarů (zhruba 660 korun).

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa lemme (@lemme)

Odborníci označují produkt za podvod

Doktorka Jen Gunter, gynekoložka a autorka bestselleru The Vagina Bible, který bourá mýty o ženském těle, řekla, že „každý, kdo naznačuje, že vaše vagína není svěží nebo potřebuje zlepšit chuť, je mizogyn a hrozný člověk“. Na Instagramu vysvětlila, že tím myslí i Kourtney a její „Lemme podvod“.

Doporučeno
Je synem slavného bubeníka, nazpíval milionový hit a chodí s Charli D'Amelio. Kdo je Landon Barker? Je synem slavného bubeníka, nazpíval milionový hit a chodí s Charli D'Amelio. Kdo je Landon Barker? 12. července 2023 11:00

Odbornice popřela i zažitý názor, že ananas může ovlivnit chuť tělesných tekutin. „Tento ananasový mýtus musí zemřít.“ Lidi upozornila: „Vaše vagína je úžasná. Pokud si myslíte, že máte zdravotní problém, poraďte se s odborníkem, ne s Kardashiankou.“

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jen Gunter (@drjengunter)

Podle britského řetězce lékáren Lloyd's je normální, že „vagíny a vaginální tekutiny mají mírný zápach, který se mění v závislosti na hormonech, aktivitě, hygieně a stravě“.

Každá vagína voní jinak

Lékařka Maddy Dann, která pravidelně hovoří o sexuálním zdraví na TikToku, pro BBC vysvětlila, proč si myslí, že doplňky nebudou fungovat. „Každý člověk s vagínou bude mít jiný zápach, jinou vůni, jinou chuť a jiné množství výtoku. Tento výrobek naznačuje, že každá žena musí mít stejně chutnou, stejně vonící vagínu nebo výtok – a to prostě není reálné.“

Lékařka se obává, že reklama ženám vnukne myšlenku, že něco, co je „zcela normální“, je problém, který dokáže vyřešit jen tento výrobek. Dodala, že bonbóny „pravděpodobně nebudou pro většinu lidí užitečné“ a že „nic takového jako nečistá vagína neexistuje, protože vagína se čistí sama“.

„Přestože Kardashianka uvádí silné argumenty se všemi těmi módními slovy, jako je vaginální pH a mikrobiom, zdravý člověk by probiotika a doplňky výživy neměl brát, dokud mu lékař nezjistí jejich nedostatek,“ doplňuje s radou, že každá neobvyklá změna by se měla řešit s gynekologem, ne s Kardashiankou.

Domů
Sdílet
Diskuse