Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. března 2023 18:01
Čas čtení 0:43
Veronika Dlesková

„Moje oblečení nikoho nezabilo.“ Stella McCartney na své přehlídce uvedla živé koně

„Moje oblečení nikoho nezabilo.“ Stella McCartney na své přehlídce uvedla živé koně
Zdroj: Getty Images
MÓDA FASHION WEEK MÓDA OCHRANA ZVÍŘAT
Uložit Uložené

Britská módní návrhářka Stella McCartney se netají svou dlouhodobou podporou práv zvířat. Ta se otiskla i v její pondělní přehlídce v rámci pařížského fashion weeku, které se kromě modelů a modelek zúčastnilo i sedm koní.

Přehlídka, která zahrnovala mnoho jezdeckých témat, byla vizuálním i smyslovým zážitkem pro všechny zúčastněné. Událost probíhala v nejstarší francouzské jízdárně L’École Militaire a nezačala ničím menším než sedmi koňmi cválajícími na písčité ploše přehlídkového mola. 

Ačkoliv to byla první akce, při které McCartney využila živá zvířata, její smysl pro udržitelnost a bojovnost za práva zvířat ji provází po celou kariéru. „Na přehlídkových molech můžete vidět tolik kůže, kožešin a peří, a to především v zimě. Jenom jsem chtěla ukázat, že zvířata se dají představit i jinak,“ uvedla podle britského The Guardian

Doporučeno
VIDEO: Emily Ratajkowski přišla na přehlídku Loewe oblečená jen v květu anturie VIDEO: Emily Ratajkowski přišla na přehlídku Loewe oblečená jen v květu anturie 4. března 2023 17:51

McCartney se okamžitě setkala s kritikou kvůli rozhodnutí využít živé koně jako součást módní přehlídky. Návrhářka ale všechny ujistila, že koně jsou trénovaní a zvyklí na přítomnost velkého počtu lidí. „Rozdíl je hlavně v tom, že tato zvířata jsou naživu a moje oblečení nikoho nezabilo,“ dodala. Mnoho uživatelů později na sociálních sítích kritizovalo především to, jak těžké bylo soustředit se během přehlídky na samotné oblečení.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vogue (@voguemagazine)

Britská návrhářka v Paříži předvedla kromě nové kolekce venkovního oblečení i vegan kabelky vyrobené z hroznů, jablek a hub.

Domů
Sdílet
Diskuse