Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. března 2023 13:51
Čas čtení 0:25
Kristýna Dobiášová

Fortnite čelí v USA pokutě kvůli nákupům ve hře a matoucímu nastavení. Hráči dostanou odškodnění

Fortnite čelí v USA pokutě kvůli nákupům ve hře a matoucímu nastavení. Hráči dostanou odškodnění
Zdroj: Epic Games/propagační materiál/volně k užití
TECH FORTNITE SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Vývojářská společnost Epic Games, která stojí za hrou Fortnite, musí zaplatit pokutu. Ta dosahuje výše 201 milionů liber (zhruba 5 miliard Kč). Nastavení hry vedlo uživatele k neúmyslným nákupům. Peníze z pokuty dostanou hráči jako odškodnění.

Pokutu dala firmě americká Federální obchodní komise (FTC). Informuje o tom server NME. Důvodem je, že společnost nechala děti „bez jakéhokoliv dozoru rodičů hromadit neoprávněné poplatky“.

Doporučeno
Fortnite vydělal za dva týdny více než tři miliardy korun na pomoc Ukrajině Fortnite vydělal za dva týdny více než tři miliardy korun na pomoc Ukrajině 5. dubna 2022 17:11

Podle zprávy musí pokutu zaplatit kvůli tomu, že uživatelé prováděli nechtěné nákupy ve hře. FTC tvrdí, že společnost použila speciální designové triky, aby hráči všech věkových kategorií dělali neúmyslné nákupy za skutečné peníze pomocí „neintuitivního, nekonzistentního a matoucího nastavení tlačítek“.

Hráči dostanou odškodné

Vládní orgán také dodává, že Epic Games umožnil dětem snadno nakupovat bez souhlasu rodičů. Zákazníkům, kteří platby zpochybnili, společnost zablokovala účty. Kromě pokuty musí tedy i skončit s těmito praktikami. Vybrané peníze budou sloužit jako odškodnění pro hráče Fortnite.

Domů
Sdílet
Diskuse