Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. dubna 2023 21:35
Čas čtení 0:42
Veronika Dlesková

Muži mají tendenci přehánět o tématech, která souvisí s maskulinitou, ukázala studie

Muži mají tendenci přehánět o tématech, která souvisí s maskulinitou, ukázala studie
Zdroj: Unsplash.com
ZAJÍMAVOSTI DUŠEVNÍ ZDRAVÍ MUŽSKÉ ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Vědci z Norska a Švédska zveřejnili studii zabývající se tím, jak moc muži přehánějí ve věcech, které se týkají maskulinity. Zjistili, že nejčastěji muži mění informace o délce svého penisu.

Na vzorku 191 mužů ve věku od 18 do 35 let vědci zkoumali jejich výšku, váhu, sportovní dovednosti a délku penisu. Nejčastěji muži přeháněli, když uváděli délku ztopořeného penisu. Tam se informace lišily od skutečnosti o 21 procent.

Účastníci výzkumu přeháněli i v otázkách týkajících se jejich výšky a sportovních dovedností. Jednalo se ale o mnohem menší rozdíly oproti realitě. Například u otázky týkající se výšky muži přeháněli jen o jedno procento. Jediným rysem, ve kterém se odpovědi shodovaly se skutečností, je váha. 

Doporučeno
Velikost penisu ovlivňuje chuť kupovat si drahá auta. Zjišťoval to vědecký tým z University College London Velikost penisu ovlivňuje chuť kupovat si drahá auta. Zjišťoval to vědecký tým z University College London 13. ledna 2023 11:29

Kdo dostal lépe zaplaceno, přeháněl méně

Vedoucí vědeckého týmu Jacob Dalgaard Christensen se rozhodl zkoumat i závislost přehánění na finanční odměně. Účastníci studie byli rozděleni do dvou skupin. Jedna dostala zaplaceno pět dolarů, druhá dvaadvacet dolarů. Podle výsledků muži méně přeháněli v uvedených údajích, když dostali za svůj čas lépe zaplaceno. 

Podle autorů studie neexistuje žádný výzkum na to, jestli ženy preferují větší penisy. Existuje ale obecný předpoklad o tom, že velikost penisu je navázána na maskulinitu. Velikost penisu je naštěstí stigma, které se ve společnosti postupně bourá. Přečti si o tom více v tomto článku

Doporučeno
Small Dick Energy aneb Jak se malé penisy staly stigmatem Small Dick Energy aneb Jak se malé penisy staly stigmatem 24. března 2023 7:00
Domů
Sdílet
Diskuse