Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. dubna 2023 9:07
Čas čtení 0:46
Ondřej Jarůšek

VIDEO: Šokující KO! Adesanya poslal k zemi dlouholetého rivala, co šampionovi vzkázal Jiří Procházka?

VIDEO: Šokující KO! Adesanya poslal k zemi dlouholetého rivala, co šampionovi vzkázal Jiří Procházka?
Zdroj: Getty Images/Carmen Mandato
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA UFC
Uložit Uložené

Turnaj UFC 287 přinesl velkolepé vyvrcholení. Na trůn střední váhy UFC usedl staronový šampion.

Israel Adesanya se v hlavním zápase turnaje UFC 287 v Miami postavil v očekávané odvetě proti Alexi Pereirovi, který jej v minulém roce obral o pás. Za poslední tvrdou porážku se „The Last Stylebender“ pomstil a brazilskému bojovníkovi uštědřil KO v druhém kole.

Doporučeno
VIDEO: Česká bojovnice padla po děsivém kopu do hlavy. Boj trval jen pár minut VIDEO: Česká bojovnice padla po děsivém kopu do hlavy. Boj trval jen pár minut 8. dubna 2023 14:02

Do prvního kola oba bojovníci nastoupili spíše takticky, v tom druhém se však tempo vystupňovalo. Ke konci kola zatlačil Pereira svého soupeře k pletivu a zasadil tvrdou kombinaci úderů, Israel Adesanya však v tu chvíli vystřelil nekompromisní přesnou pravačku, která šampionem otřásla a kterou rozhodl zápas.

Reakce ostatních světových zápasníků na sebe nenechaly dlouho čekat. „Mistrovská práce,“ vzkázal Jiří Procházka. „Wow! Izzy se vrátil ve velkém stylu,“ napsal Michael Chandler.

Alex Pereira a Israel Adesanya mezi sebou mají dlouhou historii. Byl to už jejich čtvrtý vzájemný zápas. Před lety se proti sobě dvakrát postavili v kickboxu a minulý rok poprvé v MMA. Dosud v každém zápase zvítězil Brazilec a Adesanya si na svůj triumf musel počkat až do sobotní noci. Adesanya cestu za odvetou popsal jako pravděpodobně „nejlepší příběhovou linku v historii MMA“.

Domů
Sdílet
Diskuse