Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. dubna 2023 17:27
Čas čtení 0:56
Ema Stanovská

Fanoušci hodlají bojkotovat nový seriál o Harrym Potterovi. J. K. Rowling na to reaguje sarkastickým vzkazem

Fanoušci hodlají bojkotovat nový seriál o Harrym Potterovi. J. K. Rowling na to reaguje sarkastickým vzkazem
Zdroj: Getty Images (Mike Marsland/WireImage)
FILMY A SERIÁLY HARRY POTTER HBO SERIÁLY J.K. ROWLING NOVÉ SERIÁLY
Uložit Uložené

Slavná autorka vzkazuje, že už si připravuje „velké zásoby šampaňského“.

Začátkem tohoto měsíce společnosti HBO Max a Discovery+ oznámily, že se Harry Potter vrátí jako televizní seriál a objeví se na streamovací službě Max. Někteří fanoušci se dle Daily Mail rozhodli připravovanou televizní adaptaci bojkotovat – buď tím, že ji nebudou sledovat, nebo si zruší předplatné HBO Max. Autorka J. K. Rowling na to zareagovala sarkastickými poznámkami.

„Musím se s vámi podělit o strašlivou zprávu. Aktivisté se snaží opět bojkotovat moji práci, tentokrát televizní seriál Harry Potter,“ napsala na Twitteru slavná autorka, která se na seriálu bude podílet jako výkonná producentka. „Udělala jsem proto preventivní opatření a připravila jsem si velké zásoby šampaňského.“

Reakce měla v době psaní tohoto článku téměř 11 milionů zobrazení. Její příznivci tweet přivítali a zanechali jí spoustu pozitivních komentářů. „Jsi naše hrdinka, vždy budeme tvými online obránci,“ napsal jeden z nich. Rowling se v minulosti stala terčem kritiky po svých vyjádřeních o trans lidech. Proti jejím slovům se postavili mimo jiné i Daniel Radcliffe, představitel Harryho Pottera.

Seriál bude mít zcela nové obsazení. Půjde o „věrnou“ adaptaci knih o Harrym Potterovi, přičemž každá sezóna bude věnována jedné ze sedmi knih.

Doporučeno
Daniel Radcliffe vysvětlil, proč se postavil proti slovům J. K. Rowling o queer a trans lidech Daniel Radcliffe vysvětlil, proč se postavil proti slovům J. K. Rowling o queer a trans lidech 2. listopadu 2022 11:10
Domů
Sdílet
Diskuse