Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
25. dubna 2023 11:10
Čas čtení 1:34
Vojtěch Vanda

BeReal chce zvýšit limit možných postů. Hlasuj v anketě, co si o tom myslíš

BeReal chce zvýšit limit možných postů. Hlasuj v anketě, co si o tom myslíš
Zdroj: BeReal
TECH SOCIÁLNÍ SÍTĚ
Uložit Uložené

Sociální síť, která si chtěla uzmout své místo na slunci autenticitou v podobě jednoho „reálného“ postu za den, již netěží z velkého zájmu, jenž byl vyvolán loňské léto. Potřebuje víc „berealerů“.

Alternativa, která má poslat na druhou kolej všechny vyumělkované internetové posty s filtry a vyretušovanými nedokonalostmi. S takovou premisou si během minulého roku začali uživatelé sociálních sítí stahovat aplikaci BeReal od jejího francouzského tvůrce Alexise Barreyata. Jednou za den je její uživatel*ka vyzván*a k tomu, aby jak ze své přední, tak zadní kamery telefonu ukázal*a, bez jakékoliv úpravy, kde je a co dělá. To by se ale mohlo brzy změnit.

Jak uvádí BBC, nyní se bude počet možných postů za den zvyšovat. Údajným důvodem, proč aplikace přikročila ke změně, je znatelný úbytek uživatelů a uživatelek. 

Novinka, která nese název Bonus BeReal, se bude jako první testovat ve Velké Británii a posléze se rozšíří do dalších států. Bližší detaily nabízí aplikace sama. 

„Služba Bonus BeReal je navržena tak, aby vyvážila naši základní hodnotu autenticity a zároveň umožnila uživatelům svobodně sdílet některé ze speciálních okamžiků z jejich každodenního života, které se odehrávají mimo původní dvouminutové okno,“ uvádí aplikace. „Kdo kdy řekl, že musíme navždy dodržovat pravidlo jednoho dne?“ dodala.

Doporučeno
Matthew Perry se omluví Keanu Reevsovi za vtip, který mu uštědřil v knize. Věta v dalších vydáních nebude Matthew Perry se omluví Keanu Reevsovi za vtip, který mu uštědřil v knize. Věta v dalších vydáních nebude 25. dubna 2023 10:15

Klíč je v dochvilnosti

Jak dosáhnout toto, abychom mohli na BeRealu postnout více než jeden moment ze svého života? Jednoduše. V první řadě stačí stihnout výzvu Time to BeReal. V případě, že se uživatel trefí do dvouminutového okna, mu bude odemčena možnost dalších dvou bonusových BeRealů v čase, který si uživatel sám určí.

Pokud ale uživatel vymezený čas nestihne, bude se muset spokojit pouze s jedním BeRealem. Bude si ale moct prohlédnout až tři BeRealy za den těch, kteří to zvládli. Každý z postů, který uživatel vytvoří, bude mít vlastní komentářovou sekci a realmojis jako původně. A v případě, že člověk během svého BeReal momentu poslouchá hudbu, bude moci ve svých bonusových postech sdílet, co konkrétně poslouchá.

Autoři nicméně dodávají, že se jedná pouze o test. Není jasné, jestli tato konkrétní podoba postů zůstane beze změny. Aplikace se chystá reagovat zejména na feedback uživatelů. „Pokud již používáte BeReal, pak víte, že na aplikaci stále pracujeme. Mohou se během času proto vyskytnout nějaké chyby, jelikož ji neustále vyvíjíme, testujeme a vylepšujeme,“ dodali s tvrzením, že jediná věc, která se nezmění, je autentičnost okamžiku.

Pokud však nejsi uživatelem aplikace BeReal, můžeš se podívat na náš článek z loňského boomu, ve kterém jsme vysvětlovali její základy. Dozvíš se, jak se používá, v čem se liší od již zavedených sociálních sítí a proč jsou její autoři hrdí na její zařazení jako „antiinfluencerské“ aplikace.

Anketa:
Co si o novém návrhu BeRealu myslíš? 
Super, těším se, že budu postovat víckrát denně. 
Hrozný. Právě proto, že je to jen jednou denně, je BeReal moje oblíbená aplikace. 
Super, těším se, že budu postovat víckrát denně. 
53 %
Hrozný. Právě proto, že je to jen jednou denně, je BeReal moje oblíbená aplikace. 
47 %
Domů
Sdílet
Diskuse