Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
25. dubna 2023 10:15
Čas čtení 1:10
Vojtěch Vanda

Matthew Perry se omluví Keanu Reevsovi za vtip, který mu uštědřil v knize. Věta v dalších vydáních nebude

Matthew Perry se omluví Keanu Reevsovi za vtip, který mu uštědřil v knize. Věta v dalších vydáních nebude
Zdroj: Getty Images/Frederick M. Brown
KULTURA KEANU REEVES MATTHEW PERRY
Uložit Uložené

Kromě toho slavný herec slíbil na festivalu knih v Los Angeles, že věta zmizí z budoucích vydání jeho nedávno vydaných memoárů s názvem Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing (v doslovném překladu Přátelé, milenci a velká hrozná věc).

O jakou větu vlastně šlo? Hvězda, která proslula zejména svou rolí Chandlera Binga v seriálu Přátelé, napsala o svém reálném sousedovi a další hollywoodské hvězdě toto: „Čím to je, že původní myslitelé jako River Phoenix a Heath Ledger umírají, ale Keanu Reeves je stále mezi živými?“

Věta, která se zdá být velmi urážlivá, hovoří o zesnulém australském herci Ledgerovi, známém například ze snímků Zkrocená hora nebo Temný rytíř, a o Phoenixovi, bratrovi dalšího herce Joaquina Phoenixe, jenž byl Reevesovým přítelem. Oba zemřeli na předávkování drogami, resp. léčivy – Ledger se v roce 2008, nejspíše náhodou, předávkoval předepsanými prášky na spaní, zatímco Phoenix se předávkoval velkým množstvím drog před losangeleským klubem, jenž vlastnil Johnny Depp. 

Doporučeno
Fotit bílé lidi začne být po čase nudné: Český fotograf Martin Gabriel Pavel se nebojí nahoty a nejvíce objednávek má z USA Fotit bílé lidi začne být po čase nudné: Český fotograf Martin Gabriel Pavel se nebojí nahoty a nejvíce objednávek má z USA 24. dubna 2023 6:00

Perry údajně použil tuto větu jako tzv. punchline v knize, ve které sám hovoří o vlastním strádání, drogové závislosti a životních selháních. Věta o Reevesovi však vzedmula velkou vlnu nevole mezi fanoušky, proto se Perry rozhodl herci omluvit, což zmínil ve svém panelu na festivalu tento pátek. „Řekl jsem hloupou věc. Bylo to dost podlé,“ citoval herce Los Angeles Times.

V rozhovoru se zástupcem šéfredaktora pro umění magazínu The Times Mattem Brennanem své pohnutky okomentoval. „Rozhodl jsem se pro jeho jméno, protože bydlíme ve stejné ulici... Veřejně jsem se mu omluvil. Žádné budoucí verze knihy jeho jméno obsahovat nebudou. Pokud na něj narazím, omluvím se mu. Bylo to prostě hloupé,“ sypal si popel na hlavu.

Přátelům chyběla rozmanitost

Kromě této problematiky však Perry okomentoval i dá se říct jeden z nejoblíbenějších seriálů na světě, Přátele, v nichž skoro deset let účinkoval. Uvedl, že seriál byl natáčen v jiné době než dnes, a proto mu chybí diverzita.

„Byla jiná doba. Nikdo nemluvil o diverzitě. Všichni jsme byli hloupí,“ řekl v hodně sebereflexivním rozmaru. „Rozmanitost je velká věc. Je to správně,“ dušoval se.

Domů
Sdílet
Diskuse