Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
25. dubna 2023 14:29
Čas čtení 0:48
Vojtěch Vanda

Elon Musk vydělává na předplatném na Twitteru pěkný majlant

Elon Musk vydělává na předplatném na Twitteru pěkný majlant
Zdroj: TASR/AP/Ringo H. W.
ZAJÍMAVOSTI ELON MUSK TWITTER
Uložit Uložené

Americký miliardář a vlastník sociální sítě Twitter Elon Musk zveřejnil na svém účtu počet uživatelů, kteří využívají možnost odebírat novinky z jeho kanálu. Těch je tolik, že si přijde na pěknou sumu.

Musk sdílel počet svých odběratelů veřejně na svém účtu. V době sdílení jich měl přes 24 700. Když cifru vynásobíme cenou za měsíční předplatné za obsah, které bylo ustanoveno na 5 dolarů, vyjde nám celková částka 123 000 dolarů, což při úterním kurzu dělá 2,615 milionu korun.

Vysoká suma vyvolala otázky u uživatelů, kteří Muskův „extra content“ předplacený nemají. „Existuje tam opravdu nějaká přidaná hodnota, nebo lidé akorát přispívají nejbohatšímu muži na světě?“ ptal se jeden z nich. „Dostávají přísun exkluzivních memeček,“ reagoval na to druhý.

Reklama na úspěch

Musk nicméně pojal svůj příspěvek se zveřejněnými odebírajícími jako „reklamu na úspěch“. „Tvůrci obsahu by si měli přát, abychom jim povolili předplatné na této platformě. Stačí v nastavení klepnout na zpeněžení,“ lákal Elon Musk. O této službě jsme informovali nedávno.

Doporučeno
Elon Musk slaví narozeniny. Vybrali jsme 6 nejbizarnějších faktů o něm Elon Musk slaví narozeniny. Vybrali jsme 6 nejbizarnějších faktů o něm 28. června 2023 11:00

Zpeněžit lze údajně jakýkoliv obsah, který člověk může nabídnout. Ať už se jedná o dlouhý text (na Twitteru to byl dosud nezvyklý způsob komunikace se sledujícími), nebo o video, které může trvat hodiny. Výhodou je podle něj také to, že si Twitter první rok od monetizace nevezme žádné poplatky za odběry. 

Domů
Sdílet
Diskuse