Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. dubna 2023 7:41
Čas čtení 4:04
Ondřej Jarůšek

Šokující obrat zápasu, tvrdá ukončení a nový dvojnásobný šampion! Oktagon přinesl strhující podívanou

Šokující obrat zápasu, tvrdá ukončení a nový dvojnásobný šampion! Oktagon přinesl strhující podívanou
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Turnaj Oktagon 42 je za námi. Deset zápasů přineslo to nejlepší z MMA.

Největší domácí bojová organizace OKTAGON MMA se po dlouhé době vrátila do Bratislavy a s sebou přivezla plejádu atraktivních přestřelek. Zimní stadion Ondreje Nepely se stal dějištěm očekávaného turnaje Oktagon 42, který fanouškům a fanynkám přinesl napínavé souboje, tvrdá ukončení a bitvu o titul. REFRESHER na akci nemohl chybět. Podívej se proto s námi, co všechno turnaj nabídl.

o42o42o42o42
Zobrazit galerii
(19)

Předzápasová karta

Galavečer se v posledních 24 hodinách dočkal hned několika změn. Místo duelu Lewis vs. Schober akci otevřel v rámci Free Prelims střet Marka Bartla s Olem Magnorem podle speciálních Underground pravidel. Bartl se měl původně utkat se Selimem Topuzem, kterého však postihly zdravotní problémy, a Ole Magnor vyhlížel odvetu s Michalem Kotalíkem, který navážil výrazně nad smluvený limit.

Pořadatelé tak Bartla a Magnora postavili proti sobě, výsledkem čehož byla ostrá bitva. V postojářském měření sil prokázal větší aktivitu i efektivitu zástupce české scény Marek Bartl, který si tak po třech kolech odnesl jednohlasnou výhru 3:0 na body. Po zápase řekl, že dlouhé roky čekal na to, než bude moct zápasit v Bratislavě, a jeho přáním je zápasit co nejčastěji. Na závěr vzdal hold soupeři, který zápas na poslední chvíli přijal.

Doporučeno
Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky 21. dubna 2024 7:47

V druhém zápase večera proti sobě stanuli Jakub Donal a Callum Mullen. Brněnský „Hezoun“ v posledních dvou zápasech prokázal skvělou formu, na kterou se mu v sobotu v Bratislavě podařilo navázat v pořadí již třetím skalpem. Anglického soupeře s přehledem přebodoval a po zásluze si odnesl jasnou výhru 3:0 na body.

dohnal
Zdroj: OKTAGON MMA

O jediný ženský zápas večera se postaraly Isabela De Pádua a Katharina Dalisda. Německá „Tygřice“ Dalisda na půdě Oktagonu ještě ani jednou nezaváhala a porazila i favorizované soupeřky včetně ostřílené postojářky Moniky Chochlíkové. A na vlně výher se veze i nadále. Její tlak v zápase s brazilskou bojovnicí se vystupňoval ve třetím kole, kde soupeřku pod sebou na zemi zasypala tvrdými údery, kterým De Páuda nedokázala vzdorovat. Rozhodčí zápas ukončil 18 sekund před koncem třetího kola, a jak Dalisda prohlásila, nyní se už cítí připravená bojovat o titul šampionky. Uvidíme, jestli jí promotéři její přání splní.

Předzápasovou kartu uzavřela bitva těžký vah. Jak pro Stuarta Austina, tak pro Johna Wintera se jednalo o premiéru v OKTAGONU. V roli jednoznačného favorita do boje nastoupil Stuart Austin, který nakonec uplatnil svoje bohatší zkušenosti a ve třech kolech svého soupeře přebodoval díky větší tvrdosti v postoji i dominanci na zemi.

Doporučeno
Dominik jako bodyguard hlídá rapery i děti prominentů: V klubu dávám pozor, aby jim někdo nehodil něco do pití Dominik jako bodyguard hlídá rapery i děti prominentů: V klubu dávám pozor, aby jim někdo nehodil něco do pití 2. dubna 2024 16:00

Po boji se však Austin rozzuřil, že jej organizátoři dali na předzápasovou kartu. Podle svých slov patří na hlavní kartu a nejraději by chtěl hlavní zápas večera. Hned si také řekl o zápas o titul a přihlásil se o místo na turnaji v Manchesteru, kam se organizace chystá v druhé polovině roku vyrazit.

Šok i demolice na hlavní kartě

Hlavní kartu uvedl krvavý duel Romana Pauluse a nové akvizice Nika Samsonidseho. Němec s gruzínskými kořeny se do boje vrátil po dlouhých dvou letech, na jeho výkonu to ale nebylo vůbec znát. Právě naopak. Slovenského supertalenta dokázal perfektně číst a takřka k ničemu jej nepustil. Samsonidse ve třech kolech soupeře zcela přestřílel a na jeho tváři mu zanechal několik tržných ran. Po patnácti minutách tak nemohlo být pochyb o jeho výhře 3:0 na body. Potlesk si však vysloužil i Paulus, který přijal těžkého soupeře a bojoval do poslední sekundy.

paulus
Zdroj: OKTAGON MMA


Z Liverpoolu do Bratislavy přicestoval Shem Rock, stoupající anglická hvězda, kterou při debutu v OKTAGONU prověřil specialista na brazilské džiu-džitsu Arthur Lima. Ten byl hned v prvním kole blízko výhře poté, co Rockovi nasadil triangle choke, Brit ovšem pokus o submisi ustál. I když Brazilec strávil většinu druhého a třetího kola na zádech, stále hrozil nebezpečnými up-kicky a pokusy o submisi. Extrémně vyrovnaný zápas nakonec většina rozhodčích určila jako remízu, na což část davu zareagovala bučením. S výsledkem nebyli spokojeni ani samotní bojovníci, kteří byli přesvědčeni o své výhře.


Coloradský „Grizzly“ Jeremy Kimball se přiřítil zpět do OKTAGONU v plné síle. Pod střechou bratislavské arény poměřil síly s Rubenem Wolfem, který pocítil tvrdé pěsti a kopy Američana hned v prvním kole. Po předchozí porážce s Hatefem Moeilem tentokrát Kimball nezaváhal a od začátku do konce byl boj v jeho režii. Své tažení úspěšně zakončil v druhém kole, kdy rozhodčí zápas po neutuchajícím tlaku Američana ukončil a Kimball si připsal suverénní TKO.

Doporučeno
Česká UFC hvězda Jiří Procházka: O penězích, slávě a návratu Conora McGregora. „Můj respekt ztratil,“ říká o svém soupeři Česká UFC hvězda Jiří Procházka: O penězích, slávě a návratu Conora McGregora. „Můj respekt ztratil,“ říká o svém soupeři 31. března 2024 14:00

O divokou přestřelku se postarali Karol Ryšavý a Matouš Kohout. Pro Ryšavého, svěřence Attily Végha, se jednalo o návrat do klece poté, co v minulém roce utrpěl zlomeninu čelisti. A návrat to byl vskutku velkolepý. Fanoušci se stali svědky nevídané postojářské řežby, při níž za delší konec tahal slovenský bojovník. Po výhře 3:0 na body pak vyskočil na pletivo a za bouřlivých ovací vypil již tradiční vítězné pivo. Ryšavý se tak stal prvním slovenským vítězem večera.


Celá hala stála na nohou i v hlavním předzápase. Slovenský ranař Vlasto Čepo stanul tváří v tvář Ionu Taburceanuovi, který nezůstal své pověsti nebezpečného knokautéra nic dlužen a Čepa dostal do problémů. V druhém kole však Slovák svým soupeřem otřásl a složil jej tvrdou pravačkou k zemi, kde jej následně nemilosrdně ukončil. Zdálo se, že Čepo v zápase sám nebyl daleko od toho, aby padl k zemi, ale nakonec šokoval diváky a předvedl ohromný obrat. 

Po vyhraném zápase byl do klece přivítán Matěj Peňáž, se kterým se měl Čepo původně utkat. Jejich zápas se odkládá již několik let. Rozuzlení jejich příběhu bychom se však měli dočkat už v říjnu, kdy se uskuteční příští turnaj v Bratislavě. 

čepo
Zdroj: Oktagon MMA

Pak už přišel čas na hlavní hřeb večera, ve kterém se šampion lehké váhy Losene Keita porval s Jakubem Tichotou o prozatímní pás pérové váhy. Na místě nechyběl ani Keitův kotel fanoušků, který neporaženého Belgičana hnal neustále dopředu. Hned od prvního kola hrozil Losene Keita svými pověstnými granáty, odolával pokusům o takedown a vyvíjel tlak.

Doporučeno
Krev, pláč a bitvy o miliony. Toto byl velkolepý turnaj OKTAGON MMA, který vyvrcholil infarktovým bojem o titul Krev, pláč a bitvy o miliony. Toto byl velkolepý turnaj OKTAGON MMA, který vyvrcholil infarktovým bojem o titul 3. března 2024 8:15

Jakub Tichota, který zápas přijal teprve před dvěma týdny, sice prokázal obrovskou tvrdost a údery se snažil vracet, ale nestačilo to. Převaha Belgičana byla očividná. Tichota hned několikrát zamířil k zemi, ale Keita si soupeře nechal postavit, a demolice tak pokračovala dál. Tak to trvalo až do čtvrtého kola, v jehož průběhu nakonec rozhodčí do akce zasáhl a ukončil zápas v Keitův prospěch. Ten tak ke svému pásu v lehké váze přidal i prozatímní opasek pérové divize. 

o42
Zdroj: OKTAGON MMA
Zpět
Sdílet
Diskuse