Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. května 2023 v 10:18
Čas čtení 0:47
Kristýna Dobiášová

Fanoušci si na finále Stranger Things ještě počkají. Produkce není možná, vzkazují tvůrci

Fanoušci si na finále Stranger Things ještě počkají. Produkce není možná, vzkazují tvůrci
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY STRANGER THINGS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Seriál Stranger Things pozastavuje produkci páté řady. Scenáristé seriálu bratři Matt a Ross Dufferovi vydali na Twitteru prohlášení, že zahájení produkce není možné. Důvodem je stávka amerického sdružení scenáristů.

„Psaní se nezastaví, ani když začne natáčení. Sice se těšíme, až začneme natáčet s našimi úžasnými herci a štábem, ale během této stávky to není možné,“ uvedli Dufferovi. „Doufáme, že brzy dojde ke spravedlivé dohodě, abychom se všichni mohli vrátit k práci.“

Doporučeno
Marvel odkládá produkci upírského thrilleru Blade. Stávka scenáristů ohrožuje natáčení i dalších snímků Marvel odkládá produkci upírského thrilleru Blade. Stávka scenáristů ohrožuje natáčení i dalších snímků 6. května 2023 v 11:57

Zástupci Netflixu se nevyjádřili, uvedl server Variety. The Hollywood Reporter zmínil, že zdroje sice potvrdily odložení produkce finální řady, komentář však odmítly. Stranger Things je nejstreamovanějším seriálem roku 2022. Připojuje se však ke skupině seriálů spadajících pod záštitu Netflixu, které čeká odložení. Mezi nimi jsou například Big Mouth nebo Cobra Kai.

Stávka trvá již týden, tvůrci chtějí lepší podmínky

Stávka scenáristů se koná již týden. Tvůrci požadují transparentnost sledovanosti ze strany streamovacích společností, zvýšení minimální mzdy nebo ochranu před používáním umělé inteligence. Odložení se týká i filmů, příkladem je Blade od Marvel Studios.

Domů
Sdílet
Diskuse