Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Čteš poslední stranu článku:
Umělkyně z Berlína vlastnila spoustu tenisek, rozhodla se, že z nich vytvoří oblečení a kabelky

Chaos = inspirace

Obuv si Amina kupuje ve vintage obchodech, online nebo je dostane jako dar od kamarádů. Celý svůj pokoj má prý nacpaný teniskami, ale přesně takhle jí to vyhovuje. Umělkyně tvrdí, že při kreativní činnosti potřebuje chaos a nepořádek, protože právě to jí přináší inspiraci.

Doporučeno
Jak vybudovat úspěšnou módní značku? Byli jsme na diskusi s designérem Janem Černým Jak vybudovat úspěšnou módní značku? Byli jsme na diskusi s designérem Janem Černým 10. května 2023 13:16

„Materiál mě vede od začátku až po konečný výsledek. Na začátku nikdy nic nenastiňuji, je to všechno o spojování materiálů dohromady. Představ si, že sedím na podlaze a obklopují mě všechny druhy starých tenisek. Opravdu potřebuji ten chaos kolem sebe, abych získala inspiraci. Jde o vyzkoušení něčeho neobvyklého, co jsem ještě nezkusila. Nemůžu začít předem navrženým konceptem, ten by jen narušil moji kreativitu,“ dodává.

All Amině trvá vyrobit takovou kabelku několik dní, ale záleží i na tom, jaký typ kabelky právě tvoří. „Momentálně sedím dva dny nad taškou a vůbec ji nemůžu dokončit. Záleží na tom, jaký styl a velikost tašky dělám,“ říká.

móda, dizajn,umenie
Zdroj: Haram.com

Upcycling nemusí být nudný

Podle All Aminy má upcycling velký potenciál v diskusích mezi mladšími generacemi. Myslí si, že je třeba nadchnout další generaci a ukázat jí, že udržitelná móda může vypadat i šíleně, nemusí být nudná a stojí za to kupovat ji namísto klasické módy. „Snažím se prolomit stereotypní obraz udržitelné módy. Nemusí vypadat ekologicky, aby byla udržitelná. Prostřednictvím svých futuristických výtvorů se snažím šířit povědomí o udržitelnosti v rámci módního průmyslu. Všimla jsem si, jak odlišně lidé vnímali upcycling poté, co uviděli škálu mých návrhů,“ dodává.

móda, dizajn,umeniemóda, dizajn,umeniemóda, dizajn,umeniemóda, dizajn,umenie
Zobrazit galerii
(7)
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse