Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. května 2023 v 14:51
Čas čtení 1:00
Kateřina Viková

Virál z TikToku: Dívka našla na ulici gauč za osm tisíc dolarů

Virál z TikToku: Dívka našla na ulici gauč za osm tisíc dolarů
Zdroj: TikTok/@yafavv.mandaa
ZAJÍMAVOSTI DESIGN INTERIÉRU SOCIÁLNÍ SÍTĚ SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) TIKTOK
Uložit Uložené

Tiktokerka nahrála video, jež ukazuje, jak našla a odvezla gauč, který někdo vyhodil na chodníku v New Yorku. Má přes 52 milionů zhlédnutí.

Jednoho deštivého dne v ulicích New Yorku narazila na zvláštně vypadající pohovku bublinového tvaru, načež zjistila, že vypadá jako od Roche Bobois – francouzské návrhářské značky, podle jejíhož webu měla pohovka hodnotu téměř osmi tisíc dolarů (175 800 korun).

Gauč byl však velmi špinavý, na místech i potrhaný, a ačkoliv ho před umístěním do bytu pečlivě vyčistili, řada uživatelů a uživatelek se stále obávala, že by pohovka mohla být zamořená.

Lidé se v komentářích pod videem ptali a naznačovali, že gauč je pokrytý štěnicemi, šváby a jinými škůdci, nebo dokonce tělesnými tekutinami. Jiní pochybovali, zda se vůbec jedná o skutečný nábytek od high-endové Roche Bobois.

gauč, pohovka, virál, roche bobois
Zdroj: Roche bobois

Tiktokerka v reakci na popularitu videa doprovázenou dotazy a obavami nahrála další video, které na kritiku reagovalo. Jednou z mnoha otázek bylo, jak dlouho byla pohovka ponechána venku, na což odpověděla tvrzením, že byla na chodníku necelý den, než si ji vyzvedla. „Když jsem ji viděla, pršelo, druhý den ráno jsem si ji šla vyzvednout.“

Kromě toho diváky ujistila, že byl gauč důkladně vyčištěn a následně ponechán několik týdnů ve skladu, než ho přesunuli do svého bytu.

@yafavv.mandaa Replying to @Habibi the long awaited couch update 😙 #nyc #couch ♬ original sound - yafavvmandaa

„Dovezli jsme ho na pracoviště mého otce, pohovku jsme vyčistili a zůstala tam přes dva týdny! Všichni říkají, že štěnice se vylíhnou během týdne nebo dvou týdnů. Seděl tam dva týdny, kdyby tam byly štěnice, viděli bychom to!“

Domů
Sdílet
Diskuse