Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
22. června 2023 15:10
Čas čtení 3:42
Tereza Šnajdrová

Udělali si festival, ale chodili jim tam lidi: Prague Rocks zklamal přístupem, co Maroon 5 a Gwen Stefani? (Reportáž)

Udělali si festival, ale chodili jim tam lidi: Prague Rocks zklamal přístupem, co Maroon 5 a Gwen Stefani? (Reportáž)
Zdroj: Refresher/David Marcin
KULTURA FESTIVALY HUDBA MAROON 5
Uložit Uložené

Ve středu 21. června se na letišti v pražských Letňanech konal jednodenní festival Prague Rocks. Přítomen byl i Refresher a přináší ti z něj reportáž.

Prague Rocks do Česka přivezl světové hvězdy jako Maroon 5 nebo Gwen Stefani, ale také talentované naděje hudební scény. Přinášíme ti reportáž z večera plného úmorných veder, neutuchajícího deště, špatného jídla a skvělé hudby. 

Doporučeno
Kauza Rammstein: Shrnujeme vše, co zatím víme o obvinění Tilla Lindemanna ze sexuálního násilí Kauza Rammstein: Shrnujeme vše, co zatím víme o obvinění Tilla Lindemanna ze sexuálního násilí 16. června 2023 11:00

Úmorná vedra přerušil déšť. Odnesl to James Bay

Jednodenní festival Prague Rocks zahájilo vystoupení českých Lake Malawi, na které navázala australská písničkářka Delta Goodrem a pak se program vrátil zpět do české režie v podání D.Y.K. My jsme si nejprve prošli areál. Chápeme, že jsme po festivale Rock for People, který se uskutečnil před necelými dvěma týdny, rozmlsaní, ale tohle bylo opravdu málo. Výběr nápojů se omezoval na jeden druh piva, míchané drinky, a pokud návštěvnictvo přepadl hlad, mohlo si dát hranolky, langoše nebo hot dog. Skoro se zdálo, že větší nabídka jídla a pití byla před branami areálu.

Doporučeno
Móda z festivalu: Takto se mladí Češi a Češky oblékli na festival Rock for People. Čí outfit se ti líbí nejvíce? Hlasuj v anketě Móda z festivalu: Takto se mladí Češi a Češky oblékli na festival Rock for People. Čí outfit se ti líbí nejvíce? Hlasuj v anketě 13. června 2023 13:00

Neklesali jsme na mysli a krátce před čtvrtou hodinou jsme i přes úmorné vedro stoupající ke 31 °C stáli u stage, kde se na svůj set chystal britský zpěvák James Bay. Ten měl podle harmonogramu začít hrát přesně v 16:00, ale nakonec se objevil o 20 minut později. Areál byl v tu chvíli ještě spíše prázdný a ve chvíli, kdy talentovaný textař přišel na pódium, začalo mírně poprchávat. Během pár minut se však situace změnila a přišel pořádný liják. James Bay musel svou show po čtyřech skladbách přerušit a fanynky a fanoušci přišli o nejznámější hity jako Let It Go nebo Hold Back The River

James BayJames BayJames BayJames Bay
Zobrazit galerii
(5)


Zklamání ještě prohloubil následný přístup tamních pracovníků. Všichni se snažili před deštěm schovat, ale například stan pro dobíjení náramků raději uzavřel vstup a nikoho pod svou střechu nepustil. Podobně tomu pak bylo také u stánku s Red Bullem, kde se tamní prodejci rozčilovali nad tím, že se pod jejich stanem schovávají lidé. Tleskáme za lidský přístup. Akorát že vůbec.

Doporučeno
Fotoreport: „Vždy musím být v kotli.“ Život po třicítce nekončí a tito lidé z Metronome festivalu jsou toho důkazem Fotoreport: „Vždy musím být v kotli.“ Život po třicítce nekončí a tito lidé z Metronome festivalu jsou toho důkazem 23. června 2023 13:00

Déšť ani po půl hodině neustával a lidé, kteří byli promočeni až na kost, se chtěli jít domů usušit. Bylo jim ale řečeno, že jakmile opustí areál, už nebude možné se vrátit. Toto pravidlo naštěstí pořadatelé následně přehodnotili. Stálo to ale několik hádek a dobrá nálada, která k fesťákům neodmyslitelně patří, byla fuč.
 
Nikdo nevěděl, kdy déšť ustane, zda bude program pokračovat, a jasno bylo až zhruba v půl šesté. Od šesti se v programu pokračuje, ale James Bay se už nevrátí, zaznělo od organizátorů.

Prague RocksPrague RocksPrague Rocks
Zobrazit galerii
(3)

Gwen Stefani potěšila naše mladší já

Pár minut po šesté na stage přišel britský zpěvák Rag'n'Bone Man, který se snažil navázat tam, kde James Bay skončil. Návštěvnictvo se však stále vzpamatovávalo z deště a k jeho show bylo poměrně chladné. Rozhýbal jej až hit Human, během kterého všichni vytáhli telefony a natáčeli jako diví.

Doporučeno
Někteří ho milují, jiní nenávidí. Tetování cybersigilism připomíná tribal kérky na ketaminu Někteří ho milují, jiní nenávidí. Tetování cybersigilism připomíná tribal kérky na ketaminu 19. června 2023 15:00

Harmonogram se kvůli dešti celý posunul, což bylo špatnou zprávou pro mimopražské, kteří počítali s koncem akce ve 22:00 hodin, ale také dobrou zprávou pro ty, kteří ještě museli být v práci a měli jiné povinnosti. Když pak krátce před půl osmou na stage přišla americká legenda Gwen Stefani, areál už byl slušně zaplněný. Gwen Stefani se do Česka vrátila po dlouhých 16 letech a fanoušci a fanynky byli nadšení. V publiku jsi mohl*a vidět gen Z, mileniály i gen X, kteří na Gwen vyrostli a splnil se jim tak dětský sen.

Gwen Stefani
Zdroj: Refresher/David Marcin


Gwen svůj set odpálila hitem The Sweet Escape, během kterého ji na pódiu doprovodili perfektně sehraní tanečníci a tanečnice, a během pár minut bylo jasné, že tahle show bude pompézní. Stefani, na rozdíl třeba od Avril Lavigne, kterou jsme v Praze mohli vidět před pár měsíci, ukázala, že s hudbou z 00's lze „zestárnout“ i s grácií. Americká hvězda si na nic nehrála, playback nepotřebovala a bylo vidět, že si vystupování užívá. I když publikum netančilo třeba tak, jak by si přála. Tak tomu ostatně bývá, když jsou akce rozděleny do sektorů, které jsou plné mezer požírajících dobrý vibe.

Doporučeno
Avril Lavigne přivezla do Prahy nostalgii. Mělo to však jedno velké ale (Reportáž) Avril Lavigne přivezla do Prahy nostalgii. Mělo to však jedno velké ale (Reportáž) 27. dubna 2023 15:00

Set Gwen Stefani byl dlouhý zhruba hodinu a čtvrt, obsahoval legendární hity jako Hollaback girl, Rich Girl nebo Luxurious, ale také písně kapely No Doubt, včetně Don't Speak a Just A Girl. Zpěvačka naplnila naše přání, přenesla nás zpět do roku 1995 a my jsme si to užívali, co se dalo!

Gwen Stefani
Zdroj: Refresher/David Marcin

Hlavní tahák v podobě Maroon 5 nezklamal

Zlatým hřebem večera pak byla poprocková americká kapela Maroon 5 v čele s charismatickým Adamem Levinem. K její show jsme byli poněkud skeptičtí, neboť jsme vzpomínali na rok 2019, kdy kapela vystoupila v O2 areně a předvedla dost možná nejhorší výkon, jaký jsme kdy viděli. (Toto žezlo pak převzala již zmíněná Avril Lavigne.) Maroon 5 však jako by se rozhodli, že si napraví reputaci, a již od začátku do přítomných valili jeden hit za druhým. Moves Like Jagger, One More Night a Animals. Návštěvnictvo okamžitě tančilo, zpívalo, kochalo se pohledem na polooděného Levina a na déšť a prvotní komplikace jako by zapomnělo.

Maroon 5
Zdroj: Refresher/David Marcin

Kapele to skvěle hrálo. Adam Levine se obešel bez playbacku a jeho vokály byly sice místy kvůli nazvučení lehce bolestivé, ale jednalo se vskutku o skvělou show. Levine využil všechny možnosti, které mu stage nabízela, promenádoval se před lidmi, komunikoval s nimi a dával vyniknout sólovému kytaristovi Jamesi Valentinemu, kterému nelze upřít to, jak moc mu to s kytarou jde. V závěru jejich setu pak došlo i na akustickou verzi písně She Will Be Loved, která rozněžnila nejedno srdíčko, a celý večer uzavřela taneční Sugar, kterou si cestou domů zpívalo téměř celé metro.

Doporučeno
Přehledně: Letní kina v Praze bojují o diváky nabitými programy. Kde se promítá zadarmo? Přehledně: Letní kina v Praze bojují o diváky nabitými programy. Kde se promítá zadarmo? 20. června 2023 15:00

Live Nation, pořadatelé Prague Rocks, do Prahy přivezli legendy, po kterých se nám tolik stýskalo a my jim za to děkujeme. Do budoucna by to snad jen chtělo více si pohrát s areálem, který nebyl moc „people-friendly“ a ubíral na celkové atmosféře, která mohla být o poznání lepší.

Maroon 5Maroon 5Maroon 5
Zobrazit galerii
(3)
Domů
Sdílet
Diskuse