Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
23. června 2023 13:00
Čas čtení 2:24
Tereza Šnajdrová

Fotoreport: „Vždy musím být v kotli.“ Život po třicítce nekončí a tito lidé z Metronome festivalu jsou toho důkazem

Fotoreport: „Vždy musím být v kotli.“ Život po třicítce nekončí a tito lidé z Metronome festivalu jsou toho důkazem
Zdroj: Refresher/David Marcin
KULTURA FESTIVALY HUDBA METRONOME PRAGUE
Uložit Uložené

Ve dnech 22. až 24. června se na pražském Výstavišti koná Metronome festival. Přinášíme ti fotoreportáž z prvního dne, ve které jsme se zaměřili na téma „život po třicítce nekončí“.

První den Metronome festivalu je za námi. Neutuchající vedra a teploty nad 31 °C nezabránily lidem v tom, aby si přišli užít skvělou hudbu a bohatý doprovodný program na pražské Výstaviště, a Refresher byl u toho. Přinášíme ti první tematickou fotoreportáž. Ukáže ti, že festivaly nejsou jenom pro mladé a že život po třicítce nekončí.

Doporučeno
Udělali si festival, ale chodili jim tam lidi: Prague Rocks zklamal přístupem, co Maroon 5 a Gwen Stefani? (Reportáž) Udělali si festival, ale chodili jim tam lidi: Prague Rocks zklamal přístupem, co Maroon 5 a Gwen Stefani? (Reportáž) 22. června 2023 15:10

„Muzika je radost.“ A věk je jenom číslo

První den festivalu lákal na dvacítku vystupujících, zajímavé podcasty, diskuse i bohatou Refresher food zónu. Největšími taháky se stala norská víla Aurora, britská jazzová formace Jamiroquai nebo zástupci české hudební scény PSH. Právě tato jména pak do areálu nalákala nejvíce lidí. A to nejen mladých. Na festivale bylo možné vidět i spoustu lidí nad třicet a právě od těch jsme zjišťovali, jaký mají vztah ke kultuře. 

 

„Co mě přivedlo na Metronome festival? Už jsem tu podesáté, už je to taková tradice. Letos jsem přišel hlavně kvůli Auroře, Editors, ale i dalším. Za kulturou se snažím chodit často, hlavně na koncerty, festivaly a klasiku. Ono víte, muzika je radost,“ popsal senior, který na Metronome dorazil spolu se svojí ženou. Výrok „muzika je radost“, během kterého se muži rozzářily oči, nás odrovnal. Je to radost a je radost vidět, že věk lidem nebrání v tom, aby dělali to, co mají rádi. 

Metronome festival
Zdroj: Refresher/David Marcin

Podobný vibe měl pak i pár, který na festival dorazil právě kvůli Auroře a britským Jamiroquai. „Mě sem přivedl manžel, protože mi koupil lístek. Ale nejvíc se určitě těším na Auroru,“ svěřila se pro Refresher žena, která na festival dorazila i se svým mužem. Ten se nejvíce těšil na headlinery čtvrtečního večera Jamiroquai. „Za kulturou chodím skoro každý víkend. Jsem hudebník, takže hrajeme furt,“ doplnil muž ve středních letech.

Metronome festival
Zdroj: Refresher/David Marcin

Glastonbury to není, ale...

Na Metronome festival dorazil i starší muž, ze kterého již na první okamžik vyzařovalo, že ve světě hudby není nováčkem. „Já jsem dostal vstupenku pod stromeček od synů. Nejvíce mě asi zajímá Metronome stage a večerní hvězdy, které na ní vystupují. I když ve srovnání s Glastonbury je to takové slabší,“ smál se muž s prošedivělými vousy. Na britský festival Glastonbury se prý vydal v roce 2004 s přáteli, ale okolnosti zapříčinily, že na místo konání nikdy nedorazili. Výlet si prý i tak užili.

Doporučeno
Móda z festivalu: Takto se mladí Češi a Češky oblékli na festival Rock for People. Čí outfit se ti líbí nejvíce? Hlasuj v anketě Móda z festivalu: Takto se mladí Češi a Češky oblékli na festival Rock for People. Čí outfit se ti líbí nejvíce? Hlasuj v anketě 13. června 2023 13:00

„Je to takové skromnější tady, z jiného šálku kávy, ale lidem to neuškodí,“ dodal s tím, že na festival dorazil sám. Synové, kteří jej obdarovali lístky, pravděpodobně nedorazí. Jeden je služebně ve Spojených státech a druhý má pracovní povinnosti.

Metronome festival
Zdroj: Refresher/David Marcin

Glastonbury bychom jednou rádi navštívili i my. S postarším pánem jsme se však shodli na tom, že i Metronome je skvělý. Areál nabízí dostatek stínu, před deštěm se lze schovat v halách a vystupující předvedli báječný výkon. Aurora si podmanila téměř všechny přítomné a na její koncert budeme ještě dlouho vzpomínat.

„Vždy musím být v kotli, to jo!“

Během procházení areálu jsme potkali také trojici, která nás očarovala. Na festival totiž dorazila vnučka, její otec i její babička, která přijela až z Frýdku-Místku. Festivaly prý miluje a ani věk ji nezastaví v tom, aby vždycky měla to nejlepší místo v kotli.

Metronome festival
Zdroj: Refresher/David Marcin

„Mě sem přivedl Jamiroquai,“ odpověděla bez rozmyslu starší žena. „Za kulturou chodím velmi často. Na Colours of Ostrava, na jazzové koncerty, do divadla, na výstavy, já chodím všude,“ pokračovala s úsměvem. Zpovídaná žena je podle slov syna velmi akční a ve „svých letech“ předčí i mladší ročníky. „Je to hrozná pařmenka. Vždy, když je nějaký větší interpret, jako dneska Jamiroquai nebo The Cure na Coloursech, tak ona musí být v první řadě,“ dodal syn. „Vždy musím být v kotli, to jo,“ uzavřela pak žena.

Doporučeno
V Praze si můžeš užít rande i zadarmo, ukážeme ti nejlepší místa na budgetu V Praze si můžeš užít rande i zadarmo, ukážeme ti nejlepší místa na budgetu 23. června 2023 6:00

Podívej se na fotografie z prvního dne Metronome festivalu. 

Metronome festival Metronome festival Metronome festival Metronome festival
Zobrazit galerii
(46)
Domů
Sdílet
Diskuse