Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
22. června 2023 v 12:22
Čas čtení 0:58
Vojtěch Vanda

XXL Freshman Class pro rok 2023 je tady. Kdo se dostal do výběru nejvlivnějších mladých rapperů a rapperek?

XXL Freshman Class pro rok 2023 je tady. Kdo se dostal do výběru nejvlivnějších mladých rapperů a rapperek?
Zdroj: Prince Williams/Filmmagic
HUDBA RAP SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Prestižní výběr magazínu XXL prezentuje světu každý rok dvanáctku nejzajímavějších rapových jmen. Na seznam roku 2023 se můžeš podívat již nyní.

Že je členství ve „třídě rapových nováčků“ prestižní, potvrzují minulé roky, v nichž se nachází spousta jmen dnes okupujících nejvyšší příčky nejen rapových hitparád. Není divu, jedná se totiž o rapové umělce, kteří mají dle redakce magazínu ten daný rok největší vliv na své hudební prostředí.

Doporučeno
Český pivní kvíz! Víš o zlatavém moku všechno? Český pivní kvíz! Víš o zlatavém moku všechno? 21. června 2023 v 13:00

Tradice, která pokračuje od roku 2007 (v roce 2008 se nekonala), zahrnuje účast takových jmen jako Kid Cudi, J. Cole, Nipsey Hussle, Wiz Khalifa, Mac Miller, Kendrick Lamar, Travis Scott, Lil Uzi Vert a další. K účasti ve dvanáctce nejvíce zajímavých rapových interpretů podle magazínu patří také cypher, během kterého ukazují své skills na mikrofonu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený XXL (@xxl)

Letos se do finálové podoby probojovalo z osmdesátky nominovaných 11 amerických a jeden britský interpret. Nedá se totiž popřít, že Central Cee je hot a stejný vliv jako na evropskou muziku měl v minulém roce i na tu zámořskou. Jemu ve výběru sekunduje i GloRilla, která byla zahrnuta v naší predikci „nejvíc hot zahraničních rapperů a rapperek roku 2023“ společně s Rob49.

Doporučeno
Další přelomové album Milion Plus, nebo deska do počtu? Krtek Forever spojuje, ale nenese zásadní změny (Recenze) Další přelomové album Milion Plus, nebo deska do počtu? Krtek Forever spojuje, ale nenese zásadní změny (Recenze) 13. června 2023 v 11:15

Jistým překvapením byla absence Ice Spice, která taktéž v posledním roce velmi výrazně zahýbala zámořskou scénou. Podle TMZ byla magazínem oslovena, newyorská rapperka však údajně kvůli nabitému rozvrhu účast v prestižním výběru odmítla.

Zbytek míst ve finálním výběru obsadili: Finesse2tymes, Lola Brooke, Fridayy, 2Rare, SleazyWorld Go, Real Boston Richey, Luh Tyler, TiaCorine a DC The Don. V následujícím měsíci se tedy můžeme těšit na jejich freestyly, jimž poskytne hudební podklad producent Pi'erre Bourne.

Domů
Sdílet
Diskuse