Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
28. června 2023 13:23
Čas čtení 0:37
Veronika Dlesková

Video: Australská teenagerka se stala první ženou, která na skateboardu zvládla trik 720

Video: Australská teenagerka se stala první ženou, která na skateboardu zvládla trik 720
Zdroj: Screenshot/Twitter/@Goodable
SPORT SKATEBOARDING
Uložit Uložené

Arisa Trew se ve svých třinácti letech stala první ženou, která během soutěže zvládla trik zvaný 720. Mladá skateboardistka se v současné době chystá kvalifikovat na Letní olympijské hry 2024 v Paříži.

Arisa Trew se v úterý zapsala do skateboardingové historie, když se jí jako první ženě povedlo během soutěže zvládnout trik nazvaný 720. Tuto otočku poprvé představil světu Tony Hawk v roce 1985 a do dnešní doby je považována za jeden z nejnáročnějších triků. „Jsem nadšená, že jsem jako první holka na světě zvládla 720,“ uvedla Trew. „Nezvládla bych to bez skvělého publika, které mě podporovalo,“ dodala. 

Třináctiletá Australanka vyhrála mimo jiné i světový pohár. „Bylo to úžasné,“ řekl o úspěchu Trew její trenér Trevor Ward. „Chtělo to hodně tréninku a hodně bolesti, ale zvládla se ukázat na té největší scéně na světě,“ dodal. 

Trew je v současné době 14. nejlepší ženou ve skateboardingu na světě a chystá se kvalifikovat na letní olympijské hry, které proběhnou příští rok v Paříži.

Domů
Sdílet
Diskuse