Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. června 2023 7:39
Čas čtení 0:42
Vojtěch Vanda

Video: Vrah v USA trefil loktem do obličeje svého právníka chvíli před odsouzením k trestu smrti

Video: Vrah v USA trefil loktem do obličeje svého právníka chvíli před odsouzením k trestu smrti
Zdroj: Police
ZAJÍMAVOSTI KRIMI SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Joseph Zieler, vrah, který byl odsouzen k trestu smrti za vraždu jedenáctileté holčičky a její chůvy, způsobil v pondělí ještě poslední poprask tím, jak se zachoval ke svému právníkovi. Zaútočil na něj loktem.

Zieler využil chvilku před odvedením ze sálu k tomu, aby k sobě zavolal svého právního zástupce Kevina Shirleyho posuňkem, jejž zachytila kamera v jedné z floridských soudních síní. Jakmile se k němu dostal, předstíral, že mu chce něco říct, a pak zaútočil. Záznam sdílela na YouTube televize NBC2.

Vězeňská stráž okamžitě povalila vězně na zem a zpacifikovala jej. Shirley na dotaz soudkyně, jestli je v pořádku, odpověděl, že „dříve boxoval a byl zvyklý na mnohem lepší rány, než byla tato“. Pro NBC dodal, že netuší, proč na něj zaútočil. Údajně měli spolu dobrý pracovní vztah, a tak se nejspíš jednalo o poslední veřejný výstup z jeho strany předtím, než bude nadosmrti uvězněn.

Dle Fort Myers News-Press se Zieler ještě vrátil do soudní síně, kde trval na své nevině. Uvedl, že ve vraždách z roku 1990, kdy zemřela jedenáctiletá dívka Robin Cornell a její chůva, dvaatřicetiletá Lisa Story, nefiguroval. Nenechal za sebe ani mluvit svou rodinu. Za jejich vraždu byl ale nakonec odsouzen k trestu smrti.

Complex dodal, že jejich vražda byla extrémně brutální. Obě oběti byly udušeny a sexuálně zneužity.

Domů
Sdílet
Diskuse