Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
21. července 2023 10:50
Čas čtení 1:00
Ilona Hobzová

Barack Obama zveřejnil svůj letní playlist. Koukni, jaké pecky bývalý prezident poslouchá

Barack Obama zveřejnil svůj letní playlist. Koukni, jaké pecky bývalý prezident poslouchá
Zdroj: Getty Images/Joe Raedle
OSOBNOSTI BARACK OBAMA SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Nevíš, jakou muziku si pustit? Inspiruj se u bývalé hlavy Spojených států.

Bývalý americký prezident Barack Obama jako každý rok sdílel na sociálních sítích playlist písní, které poslouchá letos v létě. Seznam čítá více než čtyřicet skladeb, a jak sám bývalý šéf Bílého domu uvedl, jde o směsici starého a nového. 

Doporučeno
Móda z Barbie: Růžové šílenství! Co oblékli barbie a kenové na pražskou předpremiéru? Móda z Barbie: Růžové šílenství! Co oblékli barbie a kenové na pražskou předpremiéru? 20. července 2023 19:00

Aretha Franklin, 2pac i Nicki Minaj

V Obamově playlistu opravdu nechybí ty nejnovější hity i starší klasiky. Najdeš v něm letos vydanou skladbu Not Strong Enough od indierockové skupiny Boygenius, song Princess Diana od Ice Spice a Nicki Minaj a Vampiros od Rauwa Alejandra a Rosalíi, který také vyšel v roce 2023.

Bývalý prezident ale doporučuje i osvědčené klasiky –⁠ třeba skladbu River Deep Mountain High z roku 1966. Tu možná zařadil i jako vzpomínku na zpěvačku Tinu Turner, která zemřela letos v květnu. Z dalších nostalgických kousků Obama vybral tvorbu Leonarda Cohena, Arethy Franklin, Marvina Gaye či Otise Reddinga. V listu figuruje i hiphopová hymna 90. let California Love od 2Paca nebo hit 80. let Walk Like an Egyptian od The Bangles.

Politik se rozhodl do seznamu zařadit i umělce, které doporučoval už v roce 2021. Nechybí tedy Rolling Stones, Steve Wonder nebo Bob Dylan. 

Anketa:
Líbí se ti playlist Baracka Obamy?
Joo, hezky se mi trefil do vkusu.
Něco se mi líbí, něco už méně.
Poslouchám úplně něco jiného.
Joo, hezky se mi trefil do vkusu.
14 %
Něco se mi líbí, něco už méně.
71 %
Poslouchám úplně něco jiného.
14 %

Obama vydává playlist každý rok. A nejen ten s letními hity. Dříve se s lidmi podělil i o písničky, které poslouchá jako motivaci ke cvičení. A lidé jeho playlisty milují. Ten aktuální není výjimkou. Dokazují to komentáře pod Obamovým příspěvkem: „Na tohle jsem čekala, loni mi Váš playlist hodně pomohl.“ „Miluji Váš playlist, hlavně songy, které jsem poslouchala jako teenager.“ „Váš playlist zbožňuju. S Vámi bych rozhodně mohla někam vyrazit.“

Domů
Sdílet
Diskuse