Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti adidas.
21. srpna 2023 10:00
Čas čtení 2:08
Sponzorovaný obsah

Report z Prague Pride: Jak vypadaly nejlepší outfity a co vzkázala gen Z budoucím generacím?

Report z Prague Pride: Jak vypadaly nejlepší outfity a co vzkázala gen Z budoucím generacím?
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová
KULTURA LGBTQ+ LIDÉ PRAGUE PRIDE 2023
Uložit Uložené

Viděli jsme pochodovat známé influencery i politiky. Takto probíhal závěr festivalu lásky.

V týdnu od 7. do 13. srpna proběhl třináctý ročník Prague Pride. Sedmidenní festival se stal oslavou lásky, podporou pro všechny členy LGBTQ+ komunity i přehlídkou odvážných a vyladěných outfitů. Mezi 60 tisíci účastníky byli zástupci významných firem, vysoce postavení politici a spousta českých influencerů. Podívej se, jak probíhal letošní průvod Prahou.

Prague Pride je festival pořádaný v Praze od roku 2011. Oslavy LGBTQ+ probíhají každý rok přibližně týden. Konají se veřejné diskuze, workshopy, koncerty a další sportovní i kulturní akce. Vrcholem festivalu je sobotní průvod městem. 

Pochodovali influenceři i politici

Hned v sobotu ráno se před prodejnou adidas Store Na Příkopě scházeli první účastníci. Atmosféra na místě byla velmi uvolněná a komunitní. Nechyběl welcome drink, hudba ani tanečníci. Lidé si mohli připravit transparent s osobním heslem a vzít si ho do průvodu.

Na místě byli také čeští ambasadoři kampaně Let Love Be Your Legacy, která podporuje práva LGBTQ+ komunity a jejíž součástí je fashion kolekce adidas Pride. Luboš Kulíšek, Fallenka, Alžběta Levínská, Klára Jonášová a Ela Yababy vyjádřili svou účastí podporu všem queer lidem. „Je to určitá reprezentace a vizuální ukázka toho čísla všem, kdo říkají, že LGBTQ+ je párprocentní část populace,“ řekl Luboš Kulíšek. „Jsem tu proto, že jistým způsobem zapadám do komunity. Ještě jsem nešla out, takže nebudu říkat, čím přesně,“ svěřila se Ela Yababy a vzkázala: „Nebojte se být, kým chcete být. Stejně vás nebudou mít rádi všichni.“ Vyjádření dalších ambasadorů si můžeš poslechnout v následujícím reel.

nakoupuj kolekci adidas pride
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený REFRESHER Česko (@refreshercz)

Gen Z napsala vzkaz budoucím generacím

Slogan „Let Love Be Your Legacy“ provázel návštěvníky Prague Pride celým dnem. Svůj osobní odkaz budoucím generacím mohli předat právě před adidas Storem. Vzkazy byly různé, ale poselství se shodovalo. Každý z nich oslavoval lásku ve všech jejích podobách.

„Milá lásko, děkuju Ti za to, že jsi!“

S láskou, Luboš

„All you need is ♥️.“

 Sašík, Jardík, Honzík

„Jsi ta nejjasnější bytost, jaká kráčí po světě. Nepochybuj, Tvé kroky jdou přesně tím směrem, kterým potřebuješ. Nech všechno plynout a prostě jen BUĎ.“

 #happypride

„Miluj sebe. Buď svobodný*á. Je spousta krásného v životě.“

 H.

„Včera jsem zjistila, že mě přítel 4 roky vztahu podváděl. But today is not about him. It is about love and respect, kterej on nikdy neměl. Peace & Love.“

 K.

Prague Pride
Zdroj: Refresher

Pochodující vyslali jasnou zprávu

Poté, co si návštěvníci vyrobili transparenty a vzkazy, vyrazili do závěrečného průvodu. Provázela ho všudypřítomná hudba, bubeníci a především dobrá nálada. Vše se neslo v duchu tématu letošního ročníku – původních tradic, které queer komunita nijak neohrožuje, a nových tradic, které má společnost šanci vytvořit.

Mezi desítkami tisíc lidí pochodovali lidé známí ze sociálních sítí, ale také čeští politici – například Ivan Bartoš, Ivan Rakušan, Zdeněk Hřib nebo ministr zahraničních věcí Jan Lipavský. Pochodující měli možnost podepsat petici za legalizaci sňatků stejnopohlavních párů. Odpůrcům LGBTQ+, které po cestě potkávali, dali jasnou zprávu tím, že pouštěli song „Believe“ od zpěvačky Cher.

Prague PridePrague PridePrague PridePrague Pride
Zobrazit galerii
(5)

Top outfity z Prague Pride

Jako obvykle nebyl Prague Pride pouze o lásce, ale také o módě. Průvod byl plný originálních a nápaditých outfitů, které si zaslouží zviditelnit. Hlavní roli hrály barvy a jejich neobvyklé kombinace. K vidění byly aktuální fashion trendy, ale i DIY kousky, které v běžných obchodech nejsou k sehnání. V galerii se můžeš podívat na nejzajímavější looky z průvodu.

Prague Pride, outfit checkPrague Pride, outfit checkPrague Pride, outfit checkPrague Pride, outfit check
Zobrazit galerii
(6)
Domů
Sdílet
Diskuse