Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. srpna 2023 6:00
Čas čtení 7:13
Adéla Švehlíková

Oblékni se podle znamení zvěrokruhu. Toto je móda inspirovaná tvým horoskopem

Oblékni se podle znamení zvěrokruhu. Toto je móda inspirovaná tvým horoskopem
Zdroj: Propagační materiál/Jaded London, Acne Studios, Misbhv, Balenciaga, Vinted, La Manso, Zalando, Cos, Cettire, Footshop, Poshmark
MÓDA ZNAMENÍ ZVĚROKRUHU
Uložit Uložené

Společnost se rozděluje na dva typy lidí. Jedni jsou ti, kteří věří v důležitost znamení zvěrokruhu, druzí ti, kteří to považují za blbost. Ale k tomu, aby ses jimi inspiroval*a v módě, nemusíš být ortodoxní ezoterik.

Astrologie a horoskopy nás obklopují na denní bázi, a tak si prakticky každý den můžeme přečíst, co čekat od vztahů, práce nebo i zdraví. To však zdaleka není vše. Hvězdy nás mohou nasměrovat i při výběru kousků z našeho šatníku. Stačí se inspirovat atributy jednotlivých slunečních znamení a jim přisuzovaným barvám a máš vyhráno. Pokud se ti však tyto informace nechce složitě hledat, připravili jsme pro tebe souhrn tipů na oblečení a styling pro jednotlivá znamení zvěrokruhu. 


Každý máme občas ten den, kdy stojíme před skříní a nevíme si rady, co na sebe. Právě tento moment můžeš využít jako příležitost k tomu vyzkoušet nové barevné kombinace a kreativně zaexperimentovat se svým stylingem. 

Doporučeno
Sneakers, boots, a dokonce i baleríny. Toto jsou momentálně ty nejvíc hot boty Sneakers, boots, a dokonce i baleríny. Toto jsou momentálně ty nejvíc hot boty 8. srpna 2023 12:00

Beran

Vnitřní i vnější síla jsou vlastnosti tohoto ohnivého znamení, stejně jako sebedůvěra, spontánnost a boj. Energie z těchto jedinců dočista srší, ve společnosti je tak nejde přehlédnout. Berani mají tendenci dříve jednat než přemýšlet, což je jen důkazem toho, jak jdou do všeho po hlavě. Jejich slabinou je mnohdy agresivní jednání, které může vyvolat neschopnost se podřídit. Pro tvé bezpečí ti tak radíme nepřicházet s nimi do konfliktu. 


Barvou tohoto znamení je jak jinak než červená. Pokud ses tedy narodil*a na konci března či začátkem dubna, neváhej ji –⁠ nebo ostatní teplé tóny jako oranžovou či sytě žlutou –⁠ zařadit do své barevné palety. Jejich turbulentní osobnost vybízí k alespoň jednomu koženému kousku ve skříni, a to spolu s obuví na platformě, potisky a výraznými doplňky. Piercingy i tetování jdou také ruku v ruce s Aries rockstar estetikou. 

Beran.
Beran. Zdroj: Propagační materiál/Strateas Carlucci, Depop, Zalando, Metalshop, Farfetch, Spiral

Býk

Čestnost, ctižádostivost a praktičnost. Tak bychom mohli definovat lidi narozené ve znamení Býka. Element Země je obdařil i vytrvalostí a zásadovostí, díky čemuž se mnohdy jedná o kariérně úspěšné jedince. Nemusíš se tak obávat, že by na ně nebyl spoleh. Jestli je však něco, na co dát raději pozor, je to jejich tvrdohlavost. Dosažení ambic je natolik pohání, že jsou schopni jít i tzv. přes mrtvoly. Na druhou stranu ani oni nejsou z kamene a jejich osobnost nabízí spoustu soft stránek. 

Býk.
Býk. Zdroj: Propagační materiál/Farfetch, Footshop, Hanuš Lamr, Depop, Acne Studios, About You, Mytheresa, Cettire


Lidé ve znamení Býka mají tendenci preferovat zemité tóny, jako je hnědá, béžová nebo smaragdově zelená. Jejich spojení s přírodou mohou zastoupit i materiály jako len nebo bavlna, které vybízejí k oversized vzdušným košilím, stejně jako cozy „ugly“ shoes vzbuzující cottage vibes. Praktický tote bag a orientální šperky jsou must have. Kariéru však demonstrují manažerské luxury sluneční brýle.

Doporučeno
Vše za 5 korun aneb navštívili jsme nejlepší sekáče na severu Čech Vše za 5 korun aneb navštívili jsme nejlepší sekáče na severu Čech 6. srpna 2023 11:00

Blíženci

Smysl vidí i tam, kde jiní žádný nevidí. Řeč je tentokrát o Blížencích. Zrozenci tohoto vzdušného znamení se netají svou chutí poznávat a zkoumat. Ačkoliv mají i v tomto ohledu sklony k povrchnosti, všechny nabyté poznatky si s sebou nesou snad až do konce života. Zásluhu na tom má jejich úžasná paměť, která je pro tyto jedince jednou z největších zbraní. Kromě toho vynikají i skvělými komunikačními schopnostmi, díky kterým si dokáží téměř kohokoliv podmanit. 

Blíženci.
Blíženci. Zdroj: Propagační materiál/Vinted, La Manso, Zalando, Cos, Cettire, Footshop, Poshmark

Energie Blíženců rozzáří snad vše, co se nachází v jejich přítomnosti. Stejná symbolika je přisuzována i žluté barvě, která nejlépe vystihuje jejich optimismus a kreativitu. Blíženci evokují tropické barvy, a tak brazil baby tee nebo fotbalový dres může být v jejich případě trefou do černého. Pokud jsi ty sám*sama Gemini, nezapomeň na veselé funky tenisky a volnou sukni nebo jorts, které podpoří tvou nezávislou duši. 

Rak

Citlivka je pro Raka druhé jméno. Povahově se jedná o velké snílky s bujnou fantazií, jejichž komfortní zónou je rodina a blízký okruh lidí. Nejsou to ani urputní bojovníci, kteří by šplhali po kariérním žebříčku, ve skutečnosti umí být velmi pohodlní. Sentiment, náladovost a měnivost jsou další atributy, které přisuzujeme tomuto vodnímu znamení zodiaku, proto může být na tyto lidi špatný spoleh. 

Rak.
Rak. Zdroj: Propagační materiál/Zalando, Miu Miu, Antipearle, Jacquemus, Farfetch

Lesknoucí se mořská hladina a svit měsíce. V těchto odstínech se nese paleta barev Raka, která nabízí jak stříbrnou, bílou, tak pastelové až sytě modré tóny. V případě, že je Rak tvým slunečním znamením, éterická a subtilní silueta oděvů je pro tebe nezbytností. Svou něhu a romantickou osobnost můžeš podpořit i volánky a materiály, jako je tyl nebo hedvábí. Nezapomeň ani na šperky s perlami nebo krystaly. 

Lev

Vládcem tohoto znamení je slunce, elementem je oheň. To již samo o sobě svědčí o tom, jakou energií a vnitřní silou Lvi disponují. Vůdcovské schopnosti, velké cíle, láska k bohatství a sebevědomí. To je jen výčet z mnoha superlativ, kterými se tito lidé mohou pyšnit. Ve společnosti si jich také nelze nevšimnout, většinou jsou to ti, kteří jsou centrem pozornosti. Vysoké mínění a panovačnost jdou také bohužel ruku v ruce s jejich chováním, proto by se je měl každý naučit brát lehce s nadsázkou a dopřát jim jejich chvilku slávy. 

Zlatá barva je nejen symbolem moci a prestiže, je také znakem znamení Lva. Kromě ní Lvi bezesporu evokují i ostatní teplé tóny, jako je žlutá, oranžová či hnědá. Signifikantní hřívu může zařazením do šatníku ztělesnit například kožešina. Tu doplň vysokými boots. Prostorná elegantní kabelka se zlatým detailem jen podtrhne finální výsledek. 

Lev.
Lev. Zdroj: Propagační materiál/Balenciaga, Nitryl, Vagabond, Blumarine, Luisaviaroma

Panna

Pedanti na pořádek a preciznost, to jsou Panny. Typická je pro lidi v tomto zemském znamení obava z překážek, proto mají občas tendenci jednat pokrytecky a raději utečou za něčím novým. Na druhou stranu se jedná o velmi inteligentní a intelektuálně založené jedince, kteří milují peníze a materialismus. Jejich přehnaný perfekcionismus z nich však dělá nemalé kritiky, kteří dokáží soudit ostatní i za sebemenší malichernosti.

Panna.
Panna. Zdroj: Propagační materiál/Footshop, Nitryl, Vermont, Acne Studios, Misbhv, Mytheresa

Zemité barvy a k tomu tóny drahokamů jako ametyst a smaragd jsou stavebními kameny estetiky všech Panen. Quiet luxury je něco, co by jedince tohoto znamení mělo uspokojit po všech stránkách. Elegance, jednoduchost a kvalita, jakožto pilíře, které v sobě tichá móda snoubí, uspokojí potřeby i těch nejnáročnějších jedinců. Kvalitní mohérový svetr, straight fit džíny nebo zvonáče, kostýmek a k tomu všemu loafers. To je kombinace, která nezklame žádnou praktickou a lehce konzervativní Pannu. 

Doporučeno
Paradox módního průmyslu. Proč se návrháři a návrhářky oblékají „nestylově“? Paradox módního průmyslu. Proč se návrháři a návrhářky oblékají „nestylově“? 14. srpna 2023 11:00

Váhy

Stejně jako u Raka i u Vah můžeme mluvit o prvotřídních citlivkách. Díky jejich citovému založení však tito lidé velmi často tíhnou k umění a všemu „krásnému“. Jedná se o jedny z nejsympatičtějších osob celého zodiaku, které mají s ostatními primárně dobré úmysly. Spravedlnost a pravdomluvnost je jejich poselstvím, s žádnými levárnami na ně tedy raději nechoď. Achillovou patou pro Váhy je však jejich bezstarostnost, která je může jak v osobním, tak v pracovním životě dostat do maléru. 

Váhy.
Váhy. Zdroj: Propagační materiál/Notino, H&M, Cettire, Acne Studios, Coperni, I Am Gia, Farfetch

Barevná škála, která se odráží ve specifikaci Vah, je zjednodušeně řečeno obloha západu slunce. Světle růžové, oranžové a modré tóny odkazují na sympatický vzhled a hřejivé chování těchto osob. Jejich lehkomyslnost a křehkost tak vybízí k pohodlným kouskům, jako jsou obrovské svetry, košile či sukně. Tyto pieces můžeš hledat i s nejrůznějšími texturami a vzory. Image Vah si žádá také spoustu doplňků – prstýnky, náušnice nebo sponky, které vybízejí k autentickým výstupům. 

Štír

Je téměř nemožné aplikovat všechny rysy jednotlivých znamení na každého jedince. U Štírů toto platí dvojnásob. Lidé narození ve Štíru jsou typičtí pro své protiklady, které se bijí v jejich povaze. Každý z nich tak od malička vyžaduje opatrné zacházení, jelikož se jejich vůle může vyvíjet velmi záporně. Typická je pro ně sebejistota ve vystupování a vytrvalost, stejně jako velmi silné erotické založení. Za slabiny je považována pomstychtivost, žárlivost a pýcha. 

Štír.
Štír. Zdroj: Propagační materiál/Jaded London, Acne Studios, Misbhv, Balenciaga

Milovníci a milovnice černé, máte smůlu, všechny temné tóny si totiž přivlastňuje znamení Štíra. Stejně jako oni sami mají tendenci být tajemní a deep, posléze i jejich oblečení odráží tyto faktory. Rafinované střihy, luxusní materiály, svůdnost a lehká provokace. To bys měl*a reflektovat do šatníku, pokud jsi narozen*a v tomto znamení. Povrch sametu, saténu, usně nebo vinylu vytvoří z plytkého monochromatickému looku hru zajímavých struktur. I ty nejjednodušší kousky tak nabývají nového rozměru. Nebáli bychom se ani fetišistického nádechu v podobě korzetů či chokers, které zaručeně okoření celý look.

Střelec

Co na srdci, to na jazyku. Ano, to jsou Střelci aka jedni z nejupřímnějších lidí. Proto se jich raději neptej na to, na co nechceš znát odpověď. Mimo jiné milují nezávislost, jelikož pocit jakéhokoliv omezování je zahání do kouta. Dokáží ostatní svým přístupem inspirovat. Ať už se jedná o jejich sportovní nadání, nebo ctižádost v zaměstnání, Střelci jsou prostě role models, jak se patří. Jejich minusem je však občasná impulzivita, která může vyústit ve zranění druhých lidí. 

Střelec.
Střelec. Zdroj: Propagační materiál/Nitryl, Zalando, Acne Studios, About You, Farfetch, Afew Store

Syté odstíny fialové, růžové, červené, nebo dokonce až modré jsou typickými pro toto deváté znamení zvěrokruhu. Máš-li tedy jako Střelec nějaké vybledlé kousky v šatníku, nahraď je sytějšími, až křiklavými alternativami. Puffer jackets nebo vesty, hoodies nebo kabelky. Na všech těchto předmětech se můžeš vyřádit a hodit za hlavu předsudky. Pokus se však vyvarovat překombinování a vybalancuj look i casual oblečení v neutrálních barvách. 

Doporučeno
Fotbalový dres a streetwear? „Match“ made in heaven Fotbalový dres a streetwear? „Match“ made in heaven 15. srpna 2023 13:00

Kozoroh

Existuje někdo víc posedlý penězi než Kozoroh? Ne. I skrze to má toto rohaté znamení sklony k workoholismu, přehnaným ambicím a toxickému materialismu. Puntičkářství a jejich pilnost však většinou přináší ovoce, a tak Kozorozi hojně obsazují vysoké posty v rámci zaměstnání. Osobnostně jsou Kozorozi popisovaní jako zdrženliví, vážní a racionální. Kdo je však pozná hlouběji, ví, že se jedná o lidi, kteří milují sarkasmus a kvalitní černý humor.

Kozoroh.
Kozoroh. Zdroj: Propagační materiál/Antipearle, Farfetch, Telfar, Maison Margiela, Mytheresa

Stejně jako ostatní zemská znamení se i šatník Kozorohů nese v tónech zemitých barev. Konkrétně se tedy jedná o neutrální paletu, která obsahuje jak šedou, tak hnědou, bílou i černou. Experimenty s barvami tak nejsou pro tyto jedince tím pravým ořechovým. Inklinace ke klasické eleganci není vzhledem k povaze Kozorohů ničím překvapivým, tradiční střihy a kvalitní materiály tak hrají u Kozorohů naprostý prim. Ve zkratce – rolák, košile, trenčkot nebo pouzdrová sukně jsou pieces, které by měly být povinnou součástí tvé kozorožské garderoby.

Vodnář

Vážní, ale zároveň společenští a vtipní. Spíš tedy sarkastičtí. Vodnáři jsou obecně klidné a přemýšlivé povahy, díky čemuž je prakticky nemožné je oklamat. Jsou velmi intelektuálně založení a jejich touhy se ubírají vlastní individuální cestou. Jedná se také o kreativní duše se spoustou skvělých nápadů, které bohužel neuplatňují natolik, jak by měli. Důsledkem toho pak mohou upadat do depresí. 

Vodnář.
Vodnář. Zdroj: Propagační materiál/Simuero, Acne Studios, Cos, FWRD, Cettire

Barvou Vodnářů je modrá. Stejně jako modrá i Vodnáři evokují klid a zároveň chlad. Modrá představuje rozlehlost a vytváří tok nápadů, konverzace a experimentování. Nemusíš však hned sahat po tričku tyrkysové barvy. Denim má taktéž modrou barvu, a je navíc mnohem stylovější. Full denim look je, ať už ze stejných, nebo odlišných odstínů modré prostě goal. K tomu na sebe hoď ještě basic košili, asymetrickou kabelku nebo šperky s modrými krystaly a můžeš vyrazit. 

Ryby

Obětavost, spravedlnost a přátelskost jsou pro stvoření narozená ve znamení Ryb specifickými vlastnostmi. Mnohdy se jedná o snílky, kteří žijí ve svém smyšleném světě, čímž se vyhýbají nástrahám toho reálného. Ten však vůbec neprospívá jejích duševnímu zdraví. Křehké Ryby mají také tendenci propadat pocitům méněcennosti či malému odhodlání, často tak mohou být tito jedinci nedoceněni a nepochopeni.  

Ryby.
Ryby. Zdroj: Propagační materiál/Etsy, Milujemekameny, Spartoo, Mytheresa

Světle zelená nebo námořnické odstíny by neměly chybět ve skříni každé správné Ryby. Zejména tedy pastelové tóny chladnějších barev, které odkazují na citlivost a melancholické rozpoložení. Pokud jsi Ryba a nezkusil*a jsi nikdy batiku, teď je ta správná chvíle. Vzory evokující zapouštění barev mohou být zpestřením tvého stylingu, prostřednictvím kterého vynikne tvá autentická energie. Tou správnou volbou je také výběr spíše subtilních oděvů a šperků, které vyzdvihnou tvou éterickou osobnost.

Domů
Sdílet
Diskuse