Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
25. srpna 2023 12:10
Čas čtení 0:53
Radim Šlechta

Duna: Část druhá má nové datum premiéry. Kdy uvidíš Timothéeho sjíždět písek?

Duna: Část druhá má nové datum premiéry. Kdy uvidíš Timothéeho sjíždět písek?
Zdroj: Warner Bros.
NEWS DUNA DUNA 2
Uložit Uložené

Původně měla druhá část Duny vstoupit do kin v listopadu letošního roku. Kvůli stávce se přesunula.

Dune: Part Two už má nové datum vydání. Do kin vstoupí 15. března příštího roku. Obecenstvo se mělo nového dobrodružství Paula Atreida (Timothée Chalamet) dočkat už v listopadu, studio ale premiéru odložilo kvůli probíhajícím stávkám. Informuje o tom Variety.

Studio Warner Bros. server v červenci informovalo o odložení plánované premiéry, konkrétní datum ale potřebovalo projednat s koproducentem Legendary Entertainment. Novou premiéru nastavila studia po dohodě na 15. března, v návaznosti na to se ale Godzilla x Kong: Nová říše posouvá z původního 14. března na 15. dubna. Další premiéry a filmy uvedené v kinech IMAX by stanovené datum nemělo „ohrozit“.

duna dune
Zdroj: Warner Bros./volně k použití

V Hollywoodu stále probíhá stávka scenáristů*scenáristek, herců a hereček. Usilují o vyšší platy nebo odměny z repríz na streamovacích platformách. Hereckou obec děsí také obchod s osobnostními právy, v souvislosti s nimiž se skloňuje umělá inteligence. Panují obavy, že by herci a herečky natáčeli jeden film méně dní (a za méně peněz) a ve zbytku filmu by byl jen jejich generovaný avatar.

Doporučeno
Podruhé a ještě dunivější. Proč bys měl*a vyrazit do kina na druhou Dunu (a vzít si náhradní spodní prádlo)? Podruhé a ještě dunivější. Proč bys měl*a vyrazit do kina na druhou Dunu (a vzít si náhradní spodní prádlo)? 28. února 2024 8:00

Během stávky herci a herečky nemohou propagovat svoje filmy studií, proti nimž je mířená, dělat rozhovory nebo se účastnit tiskových konferencí. To platí i v případě velkorozpočtové Duny.

V souvislosti se stávkou bylo odloženo hned několik premiér filmů a seriálů. Kromě Duny jde například o snímek Deadpool 3, Gladiátor 2, druhou sérii Last of Us nebo pátou řadu Stranger Things.

Domů
Sdílet
Diskuse