Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. září 2023 15:05
Čas čtení 0:42
Jana Chovancová

Za lístek na Messiho nedělní zápas zaplatí fanoušci až 20 tisíc korun. Bude to nejvíce v historii

Za lístek na Messiho nedělní zápas zaplatí fanoušci až 20 tisíc korun. Bude to nejvíce v historii
Zdroj: TASR/AP/AP Photo/Manu Fernandez
SPORT FOTBAL LIONEL MESSI
Uložit Uložené

Šílenství, které s sebou přináší Messi, se projevuje nejen na vysokých cenách vstupenek.

Další zápas fotbalové hvězdy má být nejdražším v historii Major League Soccer. Ceny vstupenek na nedělní zápas, kde bude proti sobě hrát Inter Miami a Los Angeles FC, dosahují podle webového prodejce TickPick rekordních sum. Píše o tom CNN.

Doporučeno
Kazma dostal od Fortuny předžalobní výzvu. Sázkové kanceláři vadí, jak je vyobrazena v jeho filmu Kazma dostal od Fortuny předžalobní výzvu. Sázkové kanceláři vadí, jak je vyobrazena v jeho filmu 2. září 2023 11:09

Lístek na Messiho zápas má stát v přepočtu zhruba 17 tisíc korun. Od doby, kdy vstoupil Messi do MLS, se ceny vstupenek na jeho zápasy pravidelně zvyšují. Sumy, které fanoušci zaplatili za vstup na minulý zápas, byly vyšší téměř o 1000 procent než obvykle.

V průměru se ceny vstupenek pohybují kolem 690 dolarů (15 tisíc korun), což je 527procentní nárůst oproti průměrné ceně vstupenky na zápas MLS, která před příchodem Messiho do ligy stála 110 dolarů (2500 korun).

„Messimánie“ i mimo hřiště

Společnost Apple uvedla, že od červencového příchodu Messiho stouplo i předplatné fotbalového streamovacího balíčku. Přidala se i společnost Adidas, která uvedla, že poptávka po jeho dresu byla tak obrovská, že se jí objednávky nahromadily až do října. I prodejce Soccer.com minulý týden prozradil, že mezi osm nejprodávanějších dresů na jeho webové stránce patří právě ty Messiho.

Domů
Sdílet
Diskuse