Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. září 2023 v 17:57
Čas čtení 1:00
Tereza Šnajdrová

„Viděl jsem meteority a celý vesmír.“ Muž na sedm minut zemřel. Popsal, co následuje po smrti

„Viděl jsem meteority a celý vesmír.“ Muž na sedm minut zemřel. Popsal, co následuje po smrti
Zdroj: Pexels/Mike/volně k použití
ZAJÍMAVOSTI ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Muž popsal, co následuje po smrti. Nyní se jí prý bojí méně, ale zároveň více.

Herec Shiv Grewal z Velké Británie v roce 2013 prodělal zástavu srdce, při níž mu orgán přestal na sedm minut bít. Muž tak na dlouhé minuty zemřel a o tragické události se nyní rozhodl promluvit. „Věděl jsem, že jsem mrtvý. Cítil jsem, jak se věci zcela oddělují od mého těla,“ uvedl. Co následovalo?

Doporučeno
Piano Freddieho Mercuryho putuje do dražby. Zpěvák ho v roce 1975 koupil jen za tisíc liber Piano Freddieho Mercuryho putuje do dražby. Zpěvák ho v roce 1975 koupil jen za tisíc liber 5. září 2023 v 11:56

„Bylo to, jako bych se ocitl v prázdnotě, ale stále jsem cítil emoce a vjemy. Jen jsem neměl tělo jako takové. Bylo to trochu jako plavání ve vodě, kdy se cítíte beztížně a odpojeni od zbytku světa. V jednu chvíli jsem cestoval nad Měsícem a viděl jsem meteority a celý vesmír,“ pokračoval Grewal s tím, že přesně v té chvíli si uvědomil, že existuje řada možností, životů a reinkarnací, které se mu nabízejí. 

On je však prý odmítl. Chtěl se vrátit do svého těla, do současné doby a ke své ženě. Chtěl žít dál. 

Po pár minutách naštěstí přijela záchranka a život muže zachránila. Převezla ho do nemocnice, kde byl na měsíc uveden do umělého spánku, protože jeho mozek byl dlouhých sedm minut bez kyslíku.

„Pamatuju si všechno, co se stalo,“ řekl Grewal. Díky této zkušenosti má menší strach ze smrti, ale zároveň se jí bojí i více, protože si uvědomil, co všechno v životě má a jak je to vzácné. „Jsem vděčný za to, že tu jsem. Hned mám větší chuť do života. Vždycky jsem si myslel, že laskavost je potřebná k tomu, aby se člověk vyvíjel a stával se lepším, ale po této zkušenosti to vnímám jako základní pravdu,“ dodal.  

Domů
Sdílet
Diskuse