Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
2. října 2023 13:15
Čas čtení 0:56
Anna Koucká

Tom Hanks doporučuje dentální hygienu. Až na to, že to vůbec není on

Tom Hanks doporučuje dentální hygienu. Až na to, že to vůbec není on
Zdroj: Gareth Cattermole/Getty Images for BFI
ZAJÍMAVOSTI TOM HANKS UMĚLÁ INTELIGENCE
Uložit Uložené

Tom Hanks se ostře vyhrazuje proti umělé inteligenci. Na internetu totiž začalo kolovat video, v němž hollywoodský herec údajně doporučuje plán na udržení dentální hygieny. Sám Hanks ale s reklamou prý nemá nic společného.

„S tímhle falešným videem nemám nic společného,“ uvedl na svém Instagramu Hanks. Reklama prý pouze používá jeho podobiznu, která je ve skutečnosti falešná a je vytvořena pomocí umělé inteligence. 


Není to ale poprvé, co se herec k umělé inteligenci vyjadřuje s určitou skepsí, ačkoliv ve filmech a seriálech byl sám několikrát upraven, například ve snímku Polární expres nebo ve filmu Muž jménem Otto z loňského roku. Podle něj ale umělá inteligence představuje nespornou hrozbu a výzvu pro mnoho odvětví, informuje The Guardian

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tom Hanks (@tomhanks)


Hanks se na toto téma rozpovídal například v podcastu s Adamem Buxtonem. „Všichni jsme věděli, že to někdy přijde. Že z nul a jedniček v počítači se vytvoří postava a obličej. Neskutečně se to ale rozmáhá a napříč různými odvětvími to do budoucna bude velké téma, protože například můj hlas nebo můj obličej jsou zkrátka mé duševní vlastnictví,“ řekl. 


Uvedl také, že je v podstatě možné, aby díky umělé inteligenci hrál navěky, a to i poté, co zemře. „Zítra mě může třeba srazit autobus, ale já můžu v podstatě dál natáčet a dál vystupovat na představeních. Nebudu to já, ale určitá míra realističnosti tam bude,“ říká. 


K umělé inteligenci se vyjadřuje nejen Hanks, ale i celý hollywoodský filmový průmysl. Minulý týden skončila stávka amerických scenáristů, kteří jako jeden z hlavních bodů, proč stávkovali, uváděli i obavy o to, jak jejich práci může ohrozit umělá inteligence.

Domů
Sdílet
Diskuse