Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
5. října 2023 13:37
Čas čtení 0:55
Ilona Hobzová

Kde je nejužší ulice nebo největší aquapark v Česku? Nově ti poradí česká mapová aplikace

Kde je nejužší ulice nebo největší aquapark v Česku? Nově ti poradí česká mapová aplikace
Zdroj: Mapy.cz
TECH ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Máme pro tebe praktický tip na výlety a cestování po Česku.

Česká internetová a mobilní aplikace Mapy.cz vyvíjená společností Seznam.cz přišla nedávno s novinkou, která dělá cestování po Česku zase o něco atraktivnějším. Jestli tě zajímají geografické rekordy, které u nás máme, je pro tebe tahle novinka tím pravým.

Nejstarší pivovar nebo největší pila

Na svém účtu na sociální síti X začaly Mapy.cz lákat na možnost zobrazení si různých rekordů na území Česka. Mimo jiné ti třeba poradí, kam vyrazit na největší zříceninu, kde najdeš nejdelší tobogán, kde je nejstarší pivovar nebo na kterém místě roste nejvyšší strom. 

Jak na to? Do pole pro vyhledávání stačí zadat slovo „rekordy“ a na dostupné mapě vyskočí mnoho ikonek, které ti po rozkliknutí prozradí, o jaký rekord se jedná. Možná tě překvapí, kolik zajímavostí, třeba i kuriózních, v naší zemi najdeš.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš Česko? Otestuj se ze zeměpisných „nej“ KVÍZ: Jak dobře znáš Česko? Otestuj se ze zeměpisných „nej“ 19. dubna 2023 8:02

Aplikaci Mapy.cz doporučuje také cestovatelka Eliška Hudcová. „Za mě jsou to nejlepší světové mapy, které kdo kdy vyvinul. Neexistuje žádná lepší zahraniční mapa, která by se českým Mapám vyrovnala. Mají naprosto fenomenálně zmapované turistické trasy, nejen v Česku, ale i v zahraničí. Tracky podle nich jsem chodila i na Novém Zélandu,“ říká v rozhovoru pro Refresher, který si přečti níže:

Doporučeno
Češka zvládla nejtěžší závod světa i Kilimandžáro. Válet se na dovolené je pro mě utrpení, říká cestovatelka Češka zvládla nejtěžší závod světa i Kilimandžáro. Válet se na dovolené je pro mě utrpení, říká cestovatelka 30. září 2023 6:00
Domů
Sdílet
Diskuse