Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. října 2023 7:00
Čas čtení 1:02
Adéla Ježková

Gastrovýlet: Vyraz na Food Truck Market do Řevnic, z Prahy tam jsi za chvilku

Gastrovýlet: Vyraz na Food Truck Market do Řevnic, z Prahy tam jsi za chvilku
Zdroj: Pexels/ Adrian Dorobantu/ volně k užití
NEWS GASTRONOMIE KALENDÁŘ GASTRO AKCÍ STŘEDOČESKÝ KRAJ
Uložit Uložené

Nemáš v sobotu žádné plány? Máme pro tebe tip, kam vyrazit.

V sobotu 14. října se ve středočeských Řevnicích na náměstí koná již šestý ročník gastroakce Food Truck Market. Pořádně se nadlábnout můžeš od 10 do 18 hodin – a co víc, vstup je zdarma.

Doporučeno
Kam na výlet: Ukrytý lom Hřebečná si příroda bere zpět. Najdeš tu kamenné varhany staré miliony let Kam na výlet: Ukrytý lom Hřebečná si příroda bere zpět. Najdeš tu kamenné varhany staré miliony let 7. října 2023 6:00

Od mac'n'cheese po churros

„Návštěvníci zde budou moci ochutnat street food speciality z pojízdných občerstvení na kolech, jako např. trhané vepřové, burgery, indické speciality, mexické tacos, francouzské palačinky či makronky, peruánské srdce, sushi, španělské churros, belgické hranolky, belgická piva a další,“ lákají na dobroty organizátoři a organizátorky akce na Facebooku.



Chybět nebude ani doprovodný program, těšit se můžeš třeba na živou muziku. Pokud dorazíš s dětmi, nemusíš se obávat, že by na gastroakci trpěly nudou. Budou si moci například vysoustružit vlastní misku, nechat si zaplést copánky, pomalovat obličej nebo se účastnit nejrůznějších kreativních dílen.

A jak se tam dostaneš? Z Prahy jsou Řevnice vzdálené zhruba třicet kilometrů, autem ti to tak zabere asi půl hodiny. My ale doporučujeme na gastrovýlet vyrazit vlakem. Ten jezdí z pražského hlavního nebo smíchovského nádraží každou chvilku.

Doporučeno
Kam na výlet: Navštiv malebný Tetín, kde se psaly české dějiny. Z Prahy je to kousek Kam na výlet: Navštiv malebný Tetín, kde se psaly české dějiny. Z Prahy je to kousek 29. července 2023 6:00

Cesta ti vlakem časově vyjde na stejno jako autem – ale nebudeš muset hledat parkování, ušetříš přírodu a budeš si moct dát třeba lokální cider nebo pivko. Řevnické nádraží je pak od náměstí Krále Jiřího z Poděbrad vzdáleno asi 300 metrů. Musíš jen projít ulicí Pod Lipami a pak mírně do kopce kolem bílých bytovek. 


Až budeš mít v bříšku jako v pokojíčku, vyrazit můžeš na nějaký nedaleký výlet. My doporučujeme třeba rozhlednu Korunku, český Grand Canyon nebo malebný Tetín. Všechny tipy najdeš v Refresher sérii Kam na výlet.

Domů
Sdílet
Diskuse