Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
12. října 2023 v 12:39
Čas čtení 1:05
Tereza Šnajdrová

VIDEO: 104letá žena překonala rekord v parašutismu. Krátce poté zemřela

VIDEO: 104letá žena překonala rekord v parašutismu. Krátce poté zemřela
Zdroj: Unsplash/Muzammil Soorma/volně k použití
NEWS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Dorothy Hoffner z Chicaga si na oslavu svých 104. narozenin nadělila seskok padákem a trhla tak nový rekord v parašutismu.

Stala se nejstarším člověkem, který kdy vyskočil z letadla, a splnila si tak svůj sen. Jenže ještě než Guinnessova kniha rekordů stihla tento historický okamžik potvrdit, 104letá Dorothy zemřela. „Dorothy nám připomíná, že na vzrušení ze života není nikdy pozdě,“ zní ze společnosti, u které Dorothy seskok absolvovala. 

Doporučeno
Marpo se popral kvůli dopravnímu přestupku. Oba muži skončili v nemocnici Marpo se popral kvůli dopravnímu přestupku. Oba muži skončili v nemocnici 12. října 2023 v 11:40

Dorothy Hoffner provedla tandemový seskok 1. října, kdy na letišti Skydive Chicago v Ottawě skočila z výšky 4 100 metrů. „Věk je jen číslo,“ řekla svým obdivovatelům a obdivovatelkám, kteří ji v tento den přišli podpořit. Svým činem čilá seniorka trhla nový světový rekord.


Bohužel, jak potvrdil její blízký přítel Joe, Dorothy byla v pondělí ráno nalezena mrtvá v domově pro seniory. Zřejmě zemřela ve spánku. „Dorothy byla neúnavná. Nebyla někým, kdo by si odpoledne zdříml, vynechal večeři nebo nějakou akci. Vždy tam byla, v plné síle,“ uvedl Joe. „Byla to drahá přítelkyně, byla obrovskou inspirací,“ dodal. 

Doporučeno
Toto jsou nejlepší místa v letadle pro lidi, kteří se bojí létání. Radí pilot, ale i statistika Toto jsou nejlepší místa v letadle pro lidi, kteří se bojí létání. Radí pilot, ale i statistika 12. října 2023 v 7:53

Právě Joe nyní převzal komunikaci s Guinnessovou knihou rekordů, aby se Dorothy alespoň posmrtně stala držitelkou rekordu. To je však prý jen taková třešnička na dortu. Dorothy prý neskočila kvůli rekordu, ale proto, že chtěla. „Prostě chtěl seskočit s padákem,“ řekl. 

Ke smrti zábavné seniorky se vyjádřilo také letiště, které jí tandemový seskok umožnilo. „Jsme hluboce zarmouceni Dorothyinou smrtí a cítíme se poctěni, že jsme byli součástí toho, že se její světový rekord v seskoku padákem stal skutečností. (...) Dorothy nám připomíná, že na vzrušení ze života není nikdy pozdě. Jsme navždy vděční, že parašutismus byl součástí jejího vzrušujícího a dobře prožitého života,“ píše se v prohlášení. 

Domů
Sdílet
Diskuse