Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
19. listopadu 2023 14:48
Čas čtení 1:48
Dominik Vetrák

The Last of Us: Part II Remaster vyjde na PS5 ve vylepšené grafice a s novým singleplayerovým módem již v lednu

The Last of Us: Part II Remaster vyjde na PS5 ve vylepšené grafice a s novým singleplayerovým módem již v lednu
TECH GAMING NOVÉ HRY
Uložit Uložené

Co nabídne remaster nejlepší hry posledních let a kdy přesně vyjde?

Společnost Sony ohlásila vydání dlouho očekávaného remasteru The Last of Us: Part II. Dost možná nejlepší hra vůbec, která vyšla v roce 2020 na PS4, tak dostane pořádný vizuální upgrade. Mnoho hráčů čekalo, že tato verze přijde dříve, ale nakonec si na ni počkali téměř čtyři roky. Remaster vyjde 19. ledna 2024 exkluzivně na PS5.

Tvůrci slibují vylepšenou vizuální stránku. Grafiku vylepšili v každém ohledu – od kvality textur a detailů přes detailnost prostředí, dohlednost až po rozlišení. V režimu Fidelity hra nabídne nativní 4K kvalitu obrazu a 30 fps. V režimu Performance půjde také o 4K, ale uměle navýšené z 1440 p a 60 fps. Remaster bude mít také kvalitnější odstíny a odrazy, plynulejší animace a další grafická vylepšení.

Největší novinkou bude nový singleplayerový roguelike mód. To znamená, že po každé smrti v něm hráči začnou znovu a vždy s trochu jinými výzvami, rozložením nepřátel či levely. Tento mód ponese název No Return a kromě vestavěného obsahu nabídne také různé výzvy v rámci Daily Run2.

The Last of Us 2
Zdroj: PlayStation
The Last of Us 2
Zdroj: PlayStation

Každý „run“ bude odlišný a vytvoří unikátní souboje a hratelnostní podmínky, takže hráči budou moci využít skvělý soubojový systém hry na maximum. Každý hráč si bude moci vylepšit svoji postavu různými gadgety a zbraněmi a na výběr bude i více postav, takže hráči budou moci poprvé v historii hrát i za jiné postavy jako Abby, Ellie a Joela. Každá z postav bude mít mírně odlišnější styl hraní a přednosti. Tvůrci o tomto módu odhalí více později.

Doporučeno
Chtěl 70 tisíc, ale lidé mu poslali půl milionu. Dominik vyvíjí hru, díky které můžeš řídit pražské metro Chtěl 70 tisíc, ale lidé mu poslali půl milionu. Dominik vyvíjí hru, díky které můžeš řídit pražské metro 28. dubna 2024 10:00

Další zajímavou novinkou je minihra s hraním na kytaře. Šlo o oblíbené sekce ve hře, kdy hráči ovládali kytaru a mohli zahrát i komplexní hudební skladby. V tomto módu bude několik hudebních nástrojů, které se dají ovládat několika postavami v různých prostředích.

Velice zajímavou novinkou je mód Lost Levels. Tvůrci se v rámci blockbusterových her rozhodli udělat něco nevídaného a unikátního. Dovolí hráčům zkusit levely, které nedokončili a nepoužili ve finální hře. Nepůjde tak o dokonalý zážitek, ale hráči budou mít možnost vidět scény a levely, které se do hry z různých důvodů nedostaly. Bonusem bude audiokomentář samotných vývojářů o tom, proč se tak rozhodli, jaké měli ve vývoji problémy a podobně. Komentář vývojářů bude dostupný také v dalších módech a scénách. 

The Last of Us 2
Zdroj: PlayStation
The Last of Us 2
Zdroj: PlayStation

Remaster má pro hráče připraveno i vylepšení v ovládání. S ovladačem DualSense bude možné lépe procítit souboje a další hratelnostní segmenty, ve kterých budou výraznější vibrace a haptický feedback. The Last of Us: Part II Remastered bude stát zřejmě 70 až 80 eur. Nicméně majitelé PS4 verze hry (ať už digitální, nebo fyzické kopie) si budou moci koupit vylepšenou verzi za deset eur.

Doporučeno
Škoda odpálila bombu. Nové futuristické superauto pro GT7 vyráží dech, jako první jsme ho vyzkoušeli Škoda odpálila bombu. Nové futuristické superauto pro GT7 vyráží dech, jako první jsme ho vyzkoušeli 25. dubna 2024 12:00

PlayStation spustí předobjednávky 5. prosince, ale speciální fyzická verze s bonusovým materiálem bude dostupná pouze pro vybrané země. Více informací a obrázků je najdeš této stránce.

The Last of Us 2
Zdroj: PlayStation
Domů
Sdílet
Diskuse