Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
22. listopadu 2023 15:07
Čas čtení 0:48
Anna Koucká

Die Antwoord míří do Prahy, po čtyřleté pauze roztančí Forum Karlín. Vstupenky můžeš koupit už teď

Die Antwoord míří do Prahy, po čtyřleté pauze roztančí Forum Karlín. Vstupenky můžeš koupit už teď
Zdroj: Getty Images/Theo Wargo
HUDBA HUDBA RAP
Uložit Uložené

Die Antwoord po dlouhé pauze vyráží na evropské turné.

Výstřední duo Ninja a Yo-Landi Vi$$er, které v Praze zahraje už 11. dubna, pochází z Jihoafrické republiky. Poslední turné mělo v roce 2019. „Pracovali jsme v soukromí tak dlouho, že nás někteří lidé považovali za mrtvé,“ říkají. 

„Die Antwoord koncertovali v České republice již třikrát. Jejich divoká a bláznivá show plná energie z nich dělá kultovní záležitost všech světových hudebních pódií. Jak říká samotná kapela: ‚Poslouchat nás jen z počítače, to je jako cákat se ve vaně a předstírat, že se koupete v oceánu. To prostě musíte zažít,‘ “ láká na koncert společnost Ticketmaster, u které už teď můžeš vstupenky na dubnový koncert zakoupit. Cena lístku je 1 190 korun.


Svou jihoafrickou kulturu duo oslavuje nejen názvem, jelikož Die Antwoord v afrikánštině znamená odpověď, ale jeho hudební a vizuální styl vychází ze subkultury zef. Jejich styl kombinuje hip hop, electro, rave a také několik jazyků. V textech využívají afrikánštinu, xhoštinu a angličtinu. 

Doporučeno
Die Antwoord: Adoptivní syn je obvinil ze sexuálního a psychického týrání, měl být jen „rekvizitou“ do klipů Die Antwoord: Adoptivní syn je obvinil ze sexuálního a psychického týrání, měl být jen „rekvizitou“ do klipů 7. srpna 2022 8:30
 

Na scéně působí Die Antwoord už od roku 2008, hned o rok později vydali debutové album $O$. V průběhu let pak následovaly další dvě desky, poslední byla vydána v roce 2020. Mezi jejich nejpopulárnější songy patří kultovní Baby’s On Fire, který má přes 100 milionů streamů a přes 270 milionů zhlédnutí na YouTube.

Domů
Sdílet
Diskuse