Žebříčku nekompromisně dominuje whisky.
Populární gastroportál Taste Atlas sestavil žebříček nejoblíbenějších evropských lihovin. Na prvních třech místech se umístily skotské whisky. Mezi nejlepšími lihovinami je také tradiční slovenská Spišská borovička nebo český tuzemák.
Portál sestavil žebříček podle hodnocení 2 345 lidí. Jeho cílem je propagovat gastronomii, vzbudit hrdost místních obyvatel a zvědavost turistů.
Podívej se na první tři místa, úplně na konci se dozvíš, jak dopadl český tuzemák!
3. Highland Scotch
Vysočina je rozlohou největším regionem určeným k výrobě skotské whisky. Vzhledem ke své rozloze a rozmanité geografii se skotská whisky Highland může výrazně lišit svým charakterem. Jednosladové whisky ze severu bývají plné, bohaté a sladké, zatímco whisky z východu a jihu jsou lehčí a ovocnější. Styly ze západu jsou obvykle silnější, rašelinové a kouřové. Mezi nejvýznamnější výrobce patří Dalmore, Glenmorangie, Aberfeldy, Glen Garioch, Clynelish, Pulteney a Oban.