Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
3. ledna 2024 9:21
Čas čtení 0:52
Ilona Hobzová

Scandalo! Slavný italský pekař veřejně podpořil pizzu s ananasem

Scandalo! Slavný italský pekař veřejně podpořil pizzu s ananasem
Zdroj: Flickr/Like_the_Grand_Canyon/volně k užití
GASTRO GASTRONOMIE ITÁLIE PIZZA
Uložit Uložené

Pizza s ananasem? Před mnoha lidmi z Itálie tuhle kombinaci raději ani nevyslovuj.

O ananasu na pizze se vedou často skutečně drsné debaty. Zejména Italové a Italky mají na věc vyhraněný názor a toto ovoce na svém milovaném národním pokrmu nesnášejí. Najdou se ale i výjimky. Teď tenhle kontroverzní druh pizzy propagoval jeden z nejvyhlášenějších pekařů v zemi. 

„Přísahám, že je dobrá“

Gino Sorbillo je jedním z nejznámějších neapolských pekařů, který vlastní několik restaurací nejen v Itálii, ale i v Tokiu nebo Miami. Na svých sociálních sítích nedávno způsobil rozruch tím, že zde propagoval právě pizzu Hawai. „Lidi, neděste se. Jsem oddaný tradici, ale chci tuhle pizzu vyzkoušet, protože jsem ji zařadil do svého jídelníčku,“ řekl podle deníku Blick. Následně pizzu ochutnal. „Přísahám, že je dobrá,“ dodal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený GINO SORBILLO ®️ (@sorbillo)

O den později se Sorbillo k tématu vrátil. Sdílel fotografii, na které má na stole šest ananasů. „Jsem si jistý, že 99 procent skeptiků pizzu Napoletana s ananasem nikdy neochutnalo,“ napsal. Zároveň pozval své příznivce, aby ho navštívili v centru Neapole a jeho novou pizzu ochutnali.

Reakce pod pekařovými příspěvky se liší. I když se dočkal i podpory, převažovaly negativní komentáře. „Pizza s nožem a vidličkou, pizza s ananasem...Tentokrát jsem to já, kdo pláče, Gino, ne ty,“ napsal jeden z uživatelů. „Miluju pizzu, miluju ananas, ale nemíchejme posvátné a profánní,“ stálo v dalším komentáři.

Anketa:
Co ty a pizza Hawai?
Miluju ji!
Mám ji rád*a, ale chápu, že lidi z Itálie ne.
Nejsem barbar!
Miluju ji!
50 %
Mám ji rád*a, ale chápu, že lidi z Itálie ne.
17 %
Nejsem barbar!
33 %
Domů
Sdílet
Diskuse