Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
12. ledna 2024 9:29
Čas čtení 1:06
Monika Růžičková

VIDEO: „Velké příběhy obyčejných lidí.“ Do kin míří film Sucho od Bohdana Slámy

VIDEO: „Velké příběhy obyčejných lidí.“ Do kin míří film Sucho od Bohdana Slámy
Zdroj: Bontonfilm
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY
Uložit Uložené

Bohdan Sláma ve filmu rozehrává drama citů na pozadí vyprahlé krajiny.

Film bude v kinech uveden 15. února společností Bontonfilm. Těšit se můžeme na spletitý příběh mezilidských vztahů odehrávající se v malebné jihomoravské přírodní scenérii.

„Dva sousedské klany a dva různé přístupy k životu. Co se stane, když do napjatých vztahů dvou dominantních otců zasáhne láska vlastních dětí? Zatímco Josef nutí svou rodinu ke svéráznému způsobu života na ostrůvku vegetace mezi monokulturními Viktorovými lány, Míra je zamilovaný do Josefovy dospívající dcery Žofky. Aby získal její sympatie, musí s otcem bojovat. Synova revolta i problémy v rodinné firmě staví Viktora do nové situace. I Josef zklamaný důsledky vlastních životních postojů má možnost leccos přehodnotit. Naději na uzdravení na poli mezilidských vztahů i vyprahlé krajiny přinese do života několika hrdinů až mezní událost.“

Velké příběhy obyčejných lidí

Ve filmu se objeví známé tváře jako Martin Pechlát, Marek Daniel, Boleslav Polívka, Gabriela Míčová nebo Luboš Veselý. Sláma vkládá naději do mladé generace a ve filmu si zahraje Tomas Sean Pšenička, kterého můžeme znát třeba ze seriálu Sex O'Clock, a nová neokoukaná tvář Dorota Šlajerová.

Doporučeno
„Práce tvoří naši identitu, a přesto se pracovním podmínkám nevěnuje pozornost,“ říká režisérka filmu Hranice Evropy  „Práce tvoří naši identitu, a přesto se pracovním podmínkám nevěnuje pozornost,“ říká režisérka filmu Hranice Evropy 3. května 2024 8:30

„Je to drama lidských citů, prvky má komické i tragické. Je tam humor a je to rodinný film,“ řekl o filmu režisér a zároveň autor scénáře Sláma. Sucho funguje v příběhu jako metafora, promítá se do mezilidských vztahů, a ačkoliv se natáčelo na jižní Moravě, jedná se o česko-německo-slovenský film.

SuchoSuchoSuchoSucho
Zobrazit galerii
(7)

Bohdan Sláma je renomovaný režisér a šéf katedry režie na FAMU. Na kontě má několik celovečerních filmů, které byly kritikou i diváctvem pozitivně oceněny. Sláma je pětinásobným držitelem Českého lva. Za filmy Štěstí a Bába z ledu si odnesl cenu za nejlepší režii i scénář, k tomu přidal sošku za nejlepší scénář k dramatu Venkovský učitel.

Domů
Sdílet
Diskuse