Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
8. února 2024 13:40
Čas čtení 0:32
Anna-Marie Hanzlíková

Chceš zažít americký masopust? Láká na něj oblíbený fastfood

Chceš zažít americký masopust? Láká na něj oblíbený fastfood
Zdroj: Popeys / propagační materiál
GASTRO FAST-FOOD PRAHA
Uložit Uložené

Barvy, živá hudba a hodně jídla. Takhle nějak vypadá oslava svátku Mardi Gras, v překladu tučné úterý, který se tradičně slaví v New Orleans. Letos ho můžeš zkusit i v Česku.

Louisianský masopust má své typické barvy –⁠⁠⁠⁠⁠ fialovou, zelenou a zlatou. Nejdůležitější je ale hudba, přesněji jazz, blues a tradiční kreolská. Neoddělitelnou součástí je bezpochyby jídlo.

Doporučeno
Nejen Netflix. Sdílení hesel omezí další streamovací gigant Nejen Netflix. Sdílení hesel omezí další streamovací gigant 8. února 2024 10:15

„Tradiční kuchyni New Orleans si můžete připomenout typickým smaženým kuřetem s louisianskou směsí koření a zkusit například i americký biscuit,“ říká Klára Hrubá z českého Popeys. Právě Popeys pořádá 16. února svůj Mardi Gras ve své pobočce na Václavském náměstí. V soutěži na jejich Instagramu navíc můžeš vyhrát jejich sendviče.

V Česku jsou momentálně otevřeny dvě restaurace Popeyes, v příštích měsících se počítá například s restaurací v centru Brna. Do roku 2033 by mělo v České republice vzniknout 60 restaurací. Popeyes vytvoří otevřením každé z restaurací desítky pracovních míst.

Domů
Sdílet
Diskuse