Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
10. února 2024 11:22
Čas čtení 0:56
Eva Thonhauserová

Ozzy Osbourne obvinil Kanyeho Westa z vykrádání hudby. Označil ho za antisemitu, se kterým nechce mít nic společného

HUDBA KANYE WEST RAP
Uložit Uložené

Kanye West se v poslední době stal terčem kritiky kvůli četným antisemitským komentářům.

Známý anglický zpěvák z Black Sabbath Ozzy Osbourne označil na sociálních sítích rappera Kanyeho Westa za antisemitu a obvinil ho z vykradení skladby.

Zpěvák napsal, že Kanye West žádal od kapely povolení o použití části živé verze písně War Pigs z roku 1983. Útržek hudby chtěl Kanye West využít v tvorbě svého nového alba. Osbourne však požadavek zamítl s tím, že Westa označil za antisemitu, který mnoha lidem způsobil „nevýslovnou bolest“.

Kanye West
Zdroj: Getty Images/Oliver Contreras – Pool

West zamítnutí ignoroval 

I přes odmítnutí žádosti Kanye West „sample“ z rockové písně použil. Rozzlobený Osbourne píše, že s Westem nechce mít nic společného.

West spolu s interpretem Ty Dolla $ignem představil během tohoto týdne v Chicagu své společné album Vultures. Živé vysílání ihned vypnuli poté, co West zazpíval slova: „A pořád jsem blázen, bipolární, antisemita. A pořád jsem král,“ upozornil New York Post.

Deník The Guardian uvádí, že Kanye West je známý pro své antisemitské komentáře zahrnující schvalování Adolfa Hitlera. Slova rappera vyvolala hněv u mnoha lidí včetně amerického prezidenta Joea Bidena. West se koncem roku 2023 za svá vyjádření omluvil, ale k aktuálnímu obvinění Ozzyho Osbourna se zatím nevyjádřil.

Domů
Sdílet
Diskuse