Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2024 9:57
Čas čtení 0:39
Monika Růžičková

Režisér Oppenheimera chce natočit horor. Podívej se, co o tomto žánru řekl

Režisér Oppenheimera chce natočit horor. Podívej se, co o tomto žánru řekl
Zdroj: Universal Pictures
OSOBNOSTI CHRISTOPHER NOLAN
Uložit Uložené

Slavný režisér Christopher Nolan promluvil o hororovém žánru a řekl, za jakých okolností by hororový snímek natočil.

Nolan vystoupil ve čtvrtek na besedě v londýnském Britském filmovém institutu, kde získal cenu BFI Fellowship. Scenárista a režisér, který je známý pro posouvání hranic u filmů, při debatě s fanoušky prozradil, že by v budoucnu rád natočil horor. Informuje o tom server Variety.

Doporučeno
Pět tipů na ty nejlepší novinky (nejen) na Netflixu. Tyhle pecky se vyplatí vidět Pět tipů na ty nejlepší novinky (nejen) na Netflixu. Tyhle pecky se vyplatí vidět 17. února 2024 17:00

Podle Nolana obsahoval hororové prvky i jeho loňský megahit Oppenheimer o vzniku atomové bomby. Z filmařského hlediska se prý jedná o velmi zajímavý žánr a nevylučuje, že se od něj dočkáme i plnohodnotného hororu. Záležet bude na tom, zda najde ten správný námět.

„Myslím, že opravdu dobrý horor vyžaduje opravdu výjimečný nápad. A těch je málo. Takže jsem zatím nenašel příběh, který by se k tomu hodil,“ řekl Nolan. 

Anketa:
Chtěl*a bys vidět horor od Christophera Nolana?
Jasně!
Spíš ne.
Možná.
Jasně!
91 %
Spíš ne.
3 %
Možná.
5 %
Tenet Nolan
Zdroj: Warner Bros.

Debatu Nolana s fanoušky moderovala moderátorka BBC Francine Stock a společně se bavili o celé režisérově kariéře. Promluvil o formátu IMAX, který preferuje ve svých filmech, a vyzdvihl spolupráci s kameramanem Hoytem van Hoytemou a skladatelem Hansem Zimmerem, s nímž spolupracoval mimo jiné na filmech Batman Begins a The Dark Knight.

Domů
Sdílet
Diskuse