Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. března 2024 10:32
Čas čtení 1:19
Veronika Ábelová

VIDEO: Mafie jako film? Fanoušci natočili čtyřhodinovou poctu legendární hře

VIDEO: Mafie jako film? Fanoušci natočili čtyřhodinovou poctu legendární hře
Zdroj: 2K Games
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY NEJLEPŠÍ HRY
Uložit Uložené

Po více než dvaceti letech od vydání legendární Mafie se nadšenci do české videoherní pecky rozhodli natočit čtyřhodinový film, ve kterém nic nevynechali.

Zfilmovanou verzi Mafie vytvořila česká filmařská a produkční skupina JJ Filming Crew. Tvůrci snímku MAFIE: The City of Gamers z děje videohry nic nevynechali. Celý film trvá čtyři hodiny a zahrnuje všech 12 kapitol, cutscény a původní dialogy ze hry.

Autoři filmu už v roce 2020 zveřejnili parodii k příležitosti remaku slavné počítačové hry Mafia: The City of Lost Heaven, která vyšla ve stejném roce. Fanoušci původní hry natočili zábavné video s tématem první mise Nabídka, která se neodmítá. Taxikář Thomas Angelo, který v původní hře řídí taxík ze 30. let minulého století, řídil ve vtipném videu modrou Škodu Fabia.

Kraťas vidělo skoro 90 tisíc lidí a vyvolal neskutečné reakce fanoušků videohry. Skupina JJ Filming Crew také zaznamenala mnoho žádostí o pokračování a natočení dalších misí. Vzhledem k velkému úspěchu prvního dílu se tedy tvůrci rozhodli natočit pokračování, které vyšlo o půl roku později. Protože získalo opět skvělé reakce, rozhodli se natočit filmovou verzi kompletní hry.

Čtyřhodinový film obsahuje všech 20 misí z původní hry a nechybí ani scéna mafiána Thomase Angela, kterak vypráví o svém gangsterském životě.

Nejnáročnější scéna pro tvůrce byla v páté kapitole Fairplay, ve které hráči musí sabotovat závodní vůz. Jeho ovládání je ale náročné, protože vůz závodníka je poškozen. Jakákoliv menší chyba hráče by vedla k opakovaní mise. Náročné se stalo natáčení mise i pro filmaře, a to kvůli shánění závodního vozu a počasí. Museli čekat, až přestane pršet, aby se mohli znovu vrátit na okruh.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený JJ Filming Crew (@jj_filmingcrew)

Většina scén z filmu se natáčela v Ústí nad Labem nebo v Teplicích. Původně zamýšlených 60 tisíc korun jako celý náklad na film se nakonec ztrojnásobil.

Doporučeno
KVÍZ: Bob a Bobek, Kanafásek nebo Rákosníček. Která postava z Večerníčku jsi? KVÍZ: Bob a Bobek, Kanafásek nebo Rákosníček. Která postava z Večerníčku jsi? 2. dubna 2024 17:31

S vydáním hrané verze populární videohry přišly od fanoušků nadšené reakce a také otázky, jestli tvůrci plánují natočit i druhý díl. Ten je totiž v počítačové verzi. Tvůrci prozradili, že mají nápady, jak další pokračování natočit. Ale dodali, že na to momentálně není prostor. Tak snad se fanoušci videohry Mafie v budoucnosti dočkají očekávaného pokračování.

Domů
Sdílet
Diskuse