Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
14. března 2024 15:13
Čas čtení 0:42
Anna Vondráková

Známá americká herečka přiznala boj s rakovinou prsu. Podstoupila dvojitou mastektomii

Známá americká herečka přiznala boj s rakovinou prsu. Podstoupila dvojitou mastektomii
Zdroj: 20th Century Studios
OSOBNOSTI CELEBRITY SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Olivia Munn (X-Men: Apokalypsa, Newsroom) ve středu na svém účtu na Instagramu zveřejnila příspěvek, ve kterém popisuje svůj boj s rakovinou prsu. Podstoupila již několik operací včetně dvojnásobné mastektomie.

„Doufám, že toto sdílení pomůže ostatním najít podporu, inspiraci a útěchu na jejich vlastní cestě,“ uvedla u fotografie v nemocniční posteli. Podporu jí v komentářích vyjádřili přátelé i kolegové. „Posílám lásku a vděčnost za sdílení. A obrovské virtuální objetí,“ napsala například bývalá moderátorka večerních zpráv CBS Katie Couric. Ozvaly se ale i například herečky Kaley Cuoco a Reese Witherspoon.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený o l i v i a (@oliviamunn)

Herečka byla údajně diagnostikována v roce 2023, dva měsíce poté, co absolvovala negativní test na dědičnou nádorovou predispozici. Její lékař se však rozhodl provést ještě test na posouzení rizika rakoviny prsu, který jí dle vlastních slov zachránil život.

Doporučeno
Netflixu už několik dní vládne stylová gangsterka. Váže se na populární film Netflixu už několik dní vládne stylová gangsterka. Váže se na populární film 13. března 2024 14:30

„Jeden den jsem se cítila úplně v pohodě a druhý den jsem se probudila na nemocničním lůžku po desetihodinové operaci,“ uvedla. Od své diagnózy již podstoupila čtyři operace, jednou z nich byla dvojnásobná mastektomie. Jde o odstranění mléčné žlázy, zákrok se využívá právě při léčbě karcinomu prsu. Herečka se i tak snaží zůstat co nejvíce pozitivní a v příspěvku poděkovala i svému partnerovi. „Překvapivě jsem brečela jen dvakrát,“ dodala.

Domů
Sdílet
Diskuse