Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. března 2024 9:55
Čas čtení 0:54
Barbora Adamkovičová

Přistižení při sexu, živé vysílání ubytovaných. Airbnb zakazuje hostitelům instalaci bezpečnostních kamer

Přistižení při sexu, živé vysílání ubytovaných. Airbnb zakazuje hostitelům instalaci bezpečnostních kamer
Zdroj: Unsplash/Toa Heftiba/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI AIRBNB CESTOVÁNÍ
Uložit Uložené

Lidé našli kamery v elektrických zásuvkách nebo v detektorech kouře, nahráli si je i při sexu.

Hostitelé a hostitelky Airbnb mají spoustu důvodů, proč si do svých pronajímaných nemovitostí nainstalovat bezpečnostní kamery. Podle The Washington Post se chtějí chránit před lidmi, kteří nerespektují pravidla ubytování, ničí „dočasné“ byty či domy nebo jim kradou ozdoby a cenný majetek.

Přistiženi při sexu

Podle časopisu Time se však světoznámá společnost dostala do vážných problémů – několik hostů a hostek se po odhalení skrytých kamer rozhodlo obrátit na soud. Příkladem je žaloba o téměř 70 tisíc eur (přes 1 700 000 korun), kterou podali partneři na hostitele poté, co našli bezpečnostní kamery ve stěnách ložnice. Ty údajně zaznamenávaly jejich intimní chvíle.

Doporučeno
Tohle je deset nejpopulárnějších snídaní na světě. Po čem se lidé můžou utlouct? Tohle je deset nejpopulárnějších snídaní na světě. Po čem se lidé můžou utlouct? 13. března 2024 17:32

Jiná žena tvrdí, že ji kamery zachytily, jak se po ubytovacím zařízení pohybuje zcela nahá. Na veřejnost se dostal i případ novozélandské rodiny, jejíž pobyt v irském městě byl údajně vysílán v přímém přenosu.

Další stížnosti se týkaly zařízení v koupelnách, elektrických zásuvkách nebo detektorech kouře. Situace se stala natolik nechvalně známou, že mezinárodní média vydala návody, jak snadno najít bezpečnostní kamery v ubytovacích zařízeních.

Poté, co bylo zveřejněno několik obav o soukromí hostů, společnost zakázala všechny bezpečnostní kamery umístěné v interiéru. Zákaz se nevztahuje na „zařízení, jako jsou kamery zvonku a monitory decibelů hluku“. 

Ta podle oficiálního prohlášení Airbnb nadále představují „účinnou metodu ochrany hostitelů, která jim umožňuje sledovat bezpečnost jejich domova a předcházet problémům“. Zákaz se má vztahovat také na kamery ve venkovních saunách a sprchách.

Domů
Sdílet
Diskuse