Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Tohle jsou nejlepší evropské předkrmy. Do žebříčku se probojovala i česká dobrota

3. Amêijoas à Bulhão Pato

I bronz patří mořským plodům, tentokrát ale těm portugalským. Tahle specialita nese jméno básníka z 19. století Raimunda Antónia de Bulhãa Pata. Jde o kombinaci mušlí a aromatické omáčky, jejíž základ tvoří olivový olej, česnek, citronová šťáva a čerstvý koriandr. Někdy se přidává i bílé víno.

2. Saganaki

A opět Řecko. Při přípravě saganaki se různá zelenina, maso nebo mořské plody, jako jsou krevety nebo mušle, obalují v sýru a poté se smaží nebo opékají. Někdy můžeš narazit jen na samotný sýr. Výsledek se pak podává v sagani, malé pánvi se dvěma rukojeťmi, ve které se jídlo smažilo.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse