Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
13. dubna 2024 8:03
Čas čtení 1:22
Anna-Marie Hanzlíková

Tohle jsou nejhezčí ulice Evropy. Do žebříčku se probojovala i jedna pražská

Tohle jsou nejhezčí ulice Evropy. Do žebříčku se probojovala i jedna pražská
Zdroj: Unsplash/Jean Carlo Emer
KULTURA CESTOVÁNÍ PRAHA
Uložit Uložené

Malebné domečky, kouzelné výhledy a přilehlé kanály či moře. Tak by se daly popsat ulice, které se probojovaly do žebříčku těch nejkrásnějších v Evropě. Podívej se na vítězných sedm.

Žebříček sestavil server The World Bucket List. My jsme vypíchli nejlepších sedm. Tipneš si, která česká ulice se do výběru dostala?

7. Rozenhoedkaai, Bruggy, Belgie

Ulice, kterou definuje pro Belgii typický kanál. Dá se na něm projet i lodí. Atmosféru ulice ještě dotváří stromy, které působí, jako by rostly přímo z vody.

6. Fleet Street, Dublin, Irsko

Tahle ulice irské metropole je známá hlavně pro svou atmosféru. Najdeš na ní známý Temple Bar, ale i řadu dalších hospod, často s živou hudbou. Právě pro noční barový život je Irsko vyhlášené a do téhle ulice míří turisté*turistky na jistotu.

5. Neal’s Yard, Londýn, Anglie

Neal's Yard se pyšní titulem jedné z nejužších ulic v Londýně. Co ji ale činí ještě malebnější, jsou břečťanem porostlé domy s barevnými okenicemi, které spolu dokonale ladí.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse