Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
22. dubna 2024 14:46
Čas čtení 0:36
Ella Petrová

Na Netflix míří oceňovaný český film o osudu Hanče a Vrbaty

Na Netflix míří oceňovaný český film o osudu Hanče a Vrbaty
Zdroj: Bontonfilm
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY FILM NOVÉ FILMY NA NETFLIXU
Uložit Uložené

Krkonošská tragédie na filmovém plátně.

Na Velikonoce roku 1913 se v Krkonoších odehrál závod nejlepších českých a německých běžců na lyžích. Trasa byla dlouhá 50 kilometrů. Závodníci vyrazili z Labské boudy, a přestože bylo původně počasí poměrně pěkné, v jednu chvíli se pořádně zvrtlo. Ochladilo se, přišla mlha a poté sněhová bouře.

Doporučeno
Návrat Snowboarďáků? Režisér prozradil plány o pokračování Návrat Snowboarďáků? Režisér prozradil plány o pokračování 22. dubna 2024 11:29

Soutěž byla z toho důvodu odvolána, na trati však zůstal Bohumil Hanč. Závod o první místo se změnil v boj o holý život. Vrbata stál na trati jako jediný divák, Rath se vydal Hančovi na pomoc a všichni tři začali v neskutečném mraze psát příběh o hrdinství, odvaze a přátelství.
 
Film se natáčel na autentických místech v okolí Labské boudy. Režisérem filmu je Tomáš Hodan, hlavní postavy si zahráli Kryštof Hádek, Vladimír Pokorný a Marek Adamczyk. Do kin snímek vstoupil v roce 2022 a získal Českého lva za nejlepší kameru.
 
Na Netflixu si budeš moct pustit tento unikátní příběh naší historie již 1. května.

Domů
Sdílet
Diskuse