Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
23. dubna 2024 14:06
Čas čtení 1:01
Ella Petrová

Cenu prezidenta na karlovarském festivalu získá Ivan Trojan. Známe i vizuál letošního ročníku

FILMY A SERIÁLY FESTIVALY FILM MEZINÁRODNÍ FILMOVÝ FESTIVAL V KARLOVÝCH VARECH
Uložit Uložené

Legenda českého filmu dostane ke svým šedesátým narozeninám Křišťálový glóbus. Vizuální styl 58. ročníku připravilo opět Studio Najbrt, které si pohrálo s číslicemi a využilo i pohyblivé grafiky.

Mimořádný přínos české kinematografii bez pochyby poskytl sedminásobný držitel Českého lva, filmový a televizní herec a významný člen Dejvického divadla Ivan Trojan. K jeho ocenění bude uveden film Karamazovi.

Doporučeno
„Zahrál bych to mnohem lépe.“ Herecká legenda zhejtila výkon Joaquina Phoenixe v Napoleonovi „Zahrál bych to mnohem lépe.“ Herecká legenda zhejtila výkon Joaquina Phoenixe v Napoleonovi 22. dubna 2024 18:39

Jedná se o snímek Petra Zelenky, kdy pražští herci zkouší v polské ocelárně inscenaci hry Bratři Karamazovi, jejímž základem je vyšetřování otcovraždy. V rámci programu se představí i hercova úplná novinka – monodrama Žáby.

Ivan Trojan, Český lev
Zdroj: Profimedia


K výběru letošní osobnosti se vyjádřil sám prezident filmového festivalu Jiří Bartoška: „Je pravda, že když dostával glóbus Bolek (Boleslav Polívka, pozn. red.), tak se bál, aby si novináři nemysleli, že je to z protekce, že jsme kamarádi. To samé by mohlo být u Ivana, ale není to tak. Patří k nejobsazovanějším hercům uplynulého čtvrtstoletí.“
 
S ohledem na stoleté výročí úmrtí velkého českého spisovatele Franze Kafky festival uvede kinematografickou reflexi díla jedné z nejvlivnějších postav literatury 20. století. Film nese název Touha stát se indiánem: Kafka a film.

Doporučeno
Tyhle filmy vedou v kinech. Českou novinku válcuje animák ze Španělska Tyhle filmy vedou v kinech. Českou novinku válcuje animák ze Španělska 23. dubna 2024 12:28

Na vizuálu 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech pracovalo opět Studio Najbrt. „Letos znovu tradičně pracujeme s číslicí ročníku festivalu. Inspirací pro symbol 58. ročníku byl zjednodušený půdorys hotelu Thermal. Výsledkem je abstraktní černobílý kód jednoho čtverce a tří kruhů,“ říká Aleš Najbrt. K tomu přidali i pohyblivou grafiku.
 


Letos se festival koná od 28. června do 6. července.

Domů
Sdílet
Diskuse