Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2024 v 18:28
Čas čtení 0:53
Anna-Marie Hanzlíková

Tancuješ jen doma v pokojíčku? Pošli video a podívej se do O2 universa

Tancuješ jen doma v pokojíčku? Pošli video a podívej se do O2 universa
Zdroj: iDance/propagační materiál/volně k užití
SPORT ČESKO SPORTOVNÍ AKCE UMĚLÁ INTELIGENCE
Uložit Uložené

Zkusit štěstí můžeš v soutěži i-Dance Challenge. Stačí jen nahrát video, jak zvládneš sestavu od známých tanečníků*tanečnic.

Umělá inteligence pak vyhodnotí, jak se ti to povedlo. Tři stovky nejlepších si pak zatancují 24. listopadu v O2 universu. Projít ale budeš muset až devíti koly, všechny až na poslední ale zvládneš online, stačí ti jen telefon, který umí natáčet videa.

Doporučeno
Máš na kartě jeden z těchto PIN kódů? Radši si ho změň Máš na kartě jeden z těchto PIN kódů? Radši si ho změň 16. května 2024 v 15:56

Zúčastnit se může každý ve věku od osmi do patnácti let. Předcvičovat ti budou mimo jiné i tanečníci ze StarDance, třeba Jakub Mazůch, Adriana Mašková nebo Kateřina Bartuněk Hrtstková. 

„Veškeré procesy jsou jednoduché a neuvěřitelně chytlavé. Pokusů a oprav může být několik, takže to děti přiměje k tréninkům a k opakování, tedy k většímu pohybu,“ popsal Jakub Mazůch, tanečník a finalista 12. řady StarDance.

Právě přivést děti k pohybu je hlavní cíl, který si organizátoři předsevzali. Vedl je k tomu snižující se počet dětí v organizovaném sportu a naopak rostoucí výskyt obezity.

Doporučeno
Mrazivý příběh českých sériových vrahů míří na Netflix Mrazivý příběh českých sériových vrahů míří na Netflix 16. května 2024 v 17:21

„Právě propojování moderních technologií, světa her a umělé inteligence se sportem je obrovským tématem. Pokud děti raději zůstávají ve virtuálním světě, je potřeba jít za nimi a přemýšlet, jak do jejich světa implementovat pohyb. Myslím, že i-Dance Challenge by mohl být první z větších projektů, kterým by se to mohlo podařit a nastartovaly by vlnu zábavně reálných pohybových výzev v online prostředí,“ myslí si Miroslav Petr, děkan FTVS.

Na videa se můžeš kouknout na stránkách, ukázku s Adrianou Maškovou přikládáme níže.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený I-DANCE CHALLENGE (@idance.challenge)

Domů
Sdílet
Diskuse