Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. května 2024 v 13:22
Čas čtení 0:27
Anna-Marie Hanzlíková

V Praze začíná Svět knihy. Na co se na Výstavišti těšit?

V Praze začíná Svět knihy. Na co se na Výstavišti těšit?
Zdroj: Svět knihy / propagační materiál
KULTURA KNIHY PRAHA
Uložit Uložené

Knižní festival začíná ve čtvrtek 23. května, potrvá do neděle 26. Najdeš ho v prostorách holešovického Výstaviště Praha.

Zamíří na něj například irský romanopisec John Boyne, ruská exilová autorka Ljudmila Ulická, francouzská komiksová hvězda Alexis Nolent a hvězda severského krimi Alex Ahndoril, kterou můžeš znát pod pseudonymem Lars Kepler. Působí pod ním manželská dvojice.

Doporučeno
Tohle jsou nejvíce nenáviděné mužské postavy z Harryho Pottera. Voldemorta tam nenajdeš Tohle jsou nejvíce nenáviděné mužské postavy z Harryho Pottera. Voldemorta tam nenajdeš 23. května 2024 v 8:20

Celkem se zde prostřídá na osm stovek hostů*hostek. Mezi českými vystupujícími se objeví Radka Denemarková, Bianca Bellová, básník Petr Borkovec, scifista Ondřej Neff či vítězka letošní Magnesie Litery Alena Machoninová.

Celá akce připomene sté výročí úmrtí Franze Kafky, jeho citát „kniha musí být sekerou na zamrzlé moře v nás“ se stal letošním mottem festivalu.

Kompletní program najdeš na stránkách festivalu. Jednodenní vstupenka bude stát 150 korun, studentská a nedělní stokorunu. Jednodenní rodinné a čtyřdenní dospělé vstupné tě vyjde na 350 korun.

Domů
Sdílet
Diskuse