Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. června 2024 v 18:36
Čas čtení 0:56
Ilona Hobzová

Ambiciózní film Jiřího Mádla má trailer. Příběh inspirovaný skutečnými lidmi vstoupí do kin ještě letos

Ambiciózní film Jiřího Mádla má trailer. Příběh inspirovaný skutečnými lidmi vstoupí do kin ještě letos
Zdroj: Dawson Films
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY FILM NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Film Vlny režiséra a scenáristy Jiřího Mádla se chystá do kin 15. srpna.

Drama Vlny se inspiruje skutečnými osudy členů proslulé Redakce mezinárodního života Československého rozhlasu. Odvážní novináři, jejichž plakáty zdobily zdi mnohých domácností, tehdy byli celebritami své doby. Mezi tehdejší žurnalistické ikony Jiřího Dienstbiera, Věru Šťovíčkovou či Luboše Dobrovského se dostává mladík Tomáš.

Doporučeno
Deadpool & Wolverine zklamal fanoušky ještě před premiérou. Ve filmu se neobjeví důležitá postava Deadpool & Wolverine zklamal fanoušky ještě před premiérou. Ve filmu se neobjeví důležitá postava 4. června 2024 v 13:31

Vlastně tak trochu omylem, místo v redakci bylo snem jeho mladšího bratra Pavla. Tomáš se dosud staral hlavně o to, aby byli oba v bezpečí. Netuší však, že místní redaktoři jsou v hledáčku tajných služeb. Když se objeví nahrávka, jejíž odvysílání může změnit svět, Vlny získávají parametry špionážního thrilleru, v jehož pozadí jsou nelehké, dnes možná nepředstavitelné životní volby.

VlnyVlnyVlnyVlny
Zobrazit galerii
(5)

„Jde o velmi realistický pohled na tehdejší dobu a na to, jak se v takových podmínkách museli mnozí často rozhodovat. Hned při čtení scénáře na mě dýchl neuvěřitelný temporytmus a dynamika, střihová skladba a detailní popisy scén. Jako herec se okamžitě vcítíte nejen do své postavy, ale do atmosféry celého filmu. Nic takhle dynamicky napsaného jsem dosud nečetl,“ říká představitel Tomáše Vojtěch Vodochodský.

Doporučeno
Viděli jsme první čtyři epizody nového Star Wars seriálu. Krimi z předaleké galaxie má šanci rozbít internet Viděli jsme první čtyři epizody nového Star Wars seriálu. Krimi z předaleké galaxie má šanci rozbít internet 4. června 2024 v 18:00

Kromě něj se v novince představí Tatiana Pauhofová, Stanislav Majer, Vojtěch Kotek, Petr Lněnička nebo Martin Hofmann. Snímek se divákům oficiálně představí na festivalu v Karlových Varech, v kinech bude mít premiéru 15. srpna.

Pro Jiřího Mádla jde o třetí celovečerní snímek, který režíroval. Za film Pojedeme k moři (2014) získal dvě nominace na Českého lva v kategoriích za režii a scénář. Stejné nominace získal i jeho další snímek Na střeše (2014).

Domů
Sdílet
Diskuse