Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. června 2024 v 7:50
Čas čtení 0:36
Anna Vondráková

Muž podváděl svou ženu a myslel si, že zprávy smazal. Teď chce od Applu 130 milionů korun

Muž podváděl svou ženu a myslel si, že zprávy smazal. Teď chce od Applu 130 milionů korun
Zdroj: Unsplash/Bagus Hernawan/volně k užití
ZAHRANIČÍ APPLE VELKÁ BRITÁNIE
Uložit Uložené

Více než šest milionů dolarů (více než 130 milionů korun) požaduje muž z Británie po společnosti Apple. Prý poskytla nepřesné informace ohledně mazání zpráv.

Zprávy posílal sexuální pracovnici a poté je mazal ze svého iPhonu, nevěděl však, že se ukládají i na jiném zařízení. Počítač iMac od firmy Apple spárovaný s mobilním zařízením totiž také nabízí aplikaci pro zobrazení zpráv a zde je potřeba mazat je zvlášť. To Brit nevěděl a konverzaci našla jeho manželka.

Doporučeno
Nový iOS 18 nabídne vylepšení zpráv i redesign mailu. Co dalšího si Apple přichystal? Nový iOS 18 nabídne vylepšení zpráv i redesign mailu. Co dalšího si Apple přichystal? 11. června 2024 v 14:54

„Pokud vám někdo řekne, že je zpráva smazaná, máte právo věřit, že je smazaná,“ upozornil žalující muž dle serveru Complex. Myslím si, že kdybych si s ní dokázal rozumně promluvit a ona na to nepřišla takovým způsobem, mohl jsem být pořád ženatý,“ řekl muž, se kterým se jeho žena rozvedla.

Od firmy Apple tak požaduje pokrýt náklady na rozvod. Podle něj by měla lépe informovat uživatele o tom, co a z jakého zařízení maže. „Kdyby ve zprávě stálo ‚Tyto zprávy jsou smazány na tomto zařízení‘, to by bylo přehlednější. Nebo ‚Tyto zprávy jsou smazány pouze na tomto zařízení‘, to by bylo ještě lepší,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse