Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2024 v 8:38
Čas čtení 1:51
Veronika Ábelová

Tohle jsou seriály, které jsou lepší než jejich filmové verze. Souhlasíš?

Tohle jsou seriály, které jsou lepší než jejich filmové verze. Souhlasíš?
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY FILM NEJLEPŠÍ SERIÁLY
Uložit Uložené

Taky občas narazíš na to, že tvůj oblíbený seriál má filmovou verzi? Tak my ti přinášíme ty seriály, na jejichž filmové provedení ani nemusíš koukat.

V některých případech se film může překlenout do seriálové verze, kde děj pokračuje nebo se objevují nové postavy a zápletky. Může se však stát, že se z oblíbeného seriálu stane film, který ti nabídne celovečerní finále, nebo naopak celý příběh znovu od začátku.

Doporučeno
Virální dívka Hawk Tuah dostala nabídku od Playboye. Followerům odpověděla i na to, jestli si založí OnlyFans Virální dívka Hawk Tuah dostala nabídku od Playboye. Followerům odpověděla i na to, jestli si založí OnlyFans 8. července 2024 v 7:00

Server Coolider dal dohromady seznam seriálů, které jsou podle něj mnohem lepší než filmové verze. Tady ti přinášíme top 6:

6. Sex ve městě

Holčičí parta z New Yorku, která spolu prožívá vzestupy, pády i vztahy, si své příznivce získala hned po odvysílání v roce 1998. Přestože se dnes v seriálu najdou nedostatky i chyby, stále zůstává hitem. Filmy přišly o něco později (v letech 2008 a 2010) a takový ohlas jako seriál nezískaly. Původní seriál najdeš na Netlixu, na HBO zase můžeš mrknout na jeho pokračování A jak to bylo dál... z roku 2021 a 2023.

5. Buffy, přemožitelka upírů

V tomto případě se z původně ne moc povedeného filmu z roku 1992 stala úspěšná televizní série. V obou případech byla ústřední postavou mladá žena s úžasnými schopnostmi a předurčením bojovat s démony a upíry. A proč dopadl seriál lépe než film? Postavy dostaly větší prostor pro růst a samotná Buffy se v seriálu postupem dílů razantně proměnila. Seriálová verze je zkrátka vtipnější, kreativnější a emotivnější.

Doporučeno
Česká komedie na Netflixu rozválcovala pokračování ikonického snímku s Eddiem Murphym Česká komedie na Netflixu rozválcovala pokračování ikonického snímku s Eddiem Murphym 8. července 2024 v 15:50

4. Simpsonovi

Seriál, který zná snad každý. První díl o známé rodince ze Springfieldu vyšel už v roce 1989 a od té doby si získal mnoho fanoušků a fanynek. V roce 2007 potom vyšlo filmové provedení Simpsonovi ve filmu. A to ještě v době, kdy v televizi běžely nové díly seriálu. Simpsonovi ve filmu nejsou vůbec považovány za nepovedený kousek. Přesto se podle Coolideru nevyrovnají prvním osmi sériím, které jsou nejvíce ikonické a zábavné. 

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse