Máš rád*a sladké limonády, likéry nebo jiné drinky? Máme pro tebe seznam těch, kterým se bude lepší vyhnout.
Gastronomický server TasteAtlas přišel s dalším žebříčkem, který ti poradí, jakým nápojům se vyhnout. Jestli teď v létě hodně cestuješ a rád*a ochutnáváš místní dobroty, tyto bude lepší vynechat. Anebo aspoň budeš vědět, co se v nich skrývá. Pojď se na žebříček podívat!
8. Boukha
Tato tuniská pálenka destilovaná z fíků byla poprvé vyrobena v roce 1820 Yaakovem Bokobsou. Ten ji potom se svými syny zdokonalil a podle původní receptury se vyrábí dodnes. Pálenka se může pít samostatně nebo se přidává do různých drinků.
7. Mate con Leche
Argentinská specialita se připravuje tradičně s vodou, ale tuto verzi uvidíš spíše s mlékem. Jedná se o nálev připravený z listů rostliny yerba maté a mléka. Nápoj se sladí medem nebo cukrem.
![mate con leche](https://refstatic.sk/article/17027b1bbcdce62657c0.jpg?is=1200x2000&s=0cdb92d2f8e42242736240f078109a2b74170f2b131c08478438fda83ea2ce65)
6. Death in the Afternoon
Tento drink byl vynalezen Ernestem Hemingwayem a pochází ze 30. let 20. století z Paříže. Podle svého vynálezce se mu někdy přezdívá Hemingway Champagne nebo jen Hemingway. Sám spisovatel si ho vychutnával, když trávil čas psaním. Kvůli emulgaci absintu má koktejl mléčný vzhled a bublinky.