Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. července 2024 v 14:06
Čas čtení 1:32
Veronika Ábelová

Tohle jsou nejhorší nápoje na světě. Jakou hrůzu ti namíchají v Rusku?

Tohle jsou nejhorší nápoje na světě. Jakou hrůzu ti namíchají v Rusku?
Zdroj: Flickr/ Viewminder/ volně k užití
GASTRO GASTRONOMIE
Uložit Uložené

Máš rád*a sladké limonády, likéry nebo jiné drinky? Máme pro tebe seznam těch, kterým se bude lepší vyhnout.

Gastronomický server TasteAtlas přišel s dalším žebříčkem, který ti poradí, jakým nápojům se vyhnout. Jestli teď v létě hodně cestuješ a rád*a ochutnáváš místní dobroty, tyto bude lepší vynechat. Anebo aspoň budeš vědět, co se v nich skrývá. Pojď se na žebříček podívat!

8. Boukha

Tato tuniská pálenka destilovaná z fíků byla poprvé vyrobena v roce 1820 Yaakovem Bokobsou. Ten ji potom se svými syny zdokonalil a podle původní receptury se vyrábí dodnes. Pálenka se může pít samostatně nebo se přidává do různých drinků.

7. Mate con Leche

Argentinská specialita se připravuje tradičně s vodou, ale tuto verzi uvidíš spíše s mlékem. Jedná se o nálev připravený z listů rostliny yerba maté a mléka. Nápoj se sladí medem nebo cukrem.

mate con leche
Zdroj: Wiki Commons/ Galleny

6. Death in the Afternoon

Tento drink byl vynalezen Ernestem Hemingwayem a pochází ze 30. let 20. století z Paříže. Podle svého vynálezce se mu někdy přezdívá Hemingway Champagne nebo jen Hemingway. Sám spisovatel si ho vychutnával, když trávil čas psaním. Kvůli emulgaci absintu má koktejl mléčný vzhled a bublinky.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse