Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. srpna 2024 v 7:48
Čas čtení 1:12
Anna-Marie Hanzlíková

Dospělé ženy na táboře? Francouzský zámek má na čekačce 11 tisíc zájemkyň

Dospělé ženy na táboře? Francouzský zámek má na čekačce 11 tisíc zájemkyň
Zdroj: Instagram / Camp Château
ZAJÍMAVOSTI DUŠEVNÍ ZDRAVÍ FEMINISMUS FRANCIE
Uložit Uložené

Tábor, kde nikdo nikomu neříká, co má dělat a jezdí na něj jen dospělé ženy? Přesně to nabízí zámeček ve francouzském Quercy. A zájem je nečekaně velký, příští rok se na čekací listině tísní 11 tisíc zájemkyň.

Letos se tu tábor koná podruhé. Za sezónu se tu protočí na pět stovek účastnic. O fenoménu informuje třeba server Euronews.

A na tu příští už mají na plno. Vlastně i na ty další, protože na dalších pětistovku míst v příštím roce čekají tisíce zájemkyň. „Z nadšení jsem přešla do lítosti nad lidmi na čekací listině, kteří nikdy nebudou moci přijít, protože by trvalo 20 let, než by se to vyřídilo,“ řekla ředitelka zámečku Philippa Girlin. 

Doporučeno
Kolik opalovacího krému je doopravdy třeba? Je to více, než si myslíš Kolik opalovacího krému je doopravdy třeba? Je to více, než si myslíš 6. srpna 2024 v 14:39
Doporučeno
PŘEHLED: Srovnání letních destinací. Koukni, kde je moře nejteplejší PŘEHLED: Srovnání letních destinací. Koukni, kde je moře nejteplejší 20. července 2024 v 12:23
Doporučeno
Úzkosti mě pronásledují na každém kroku, obírají mě o radost a klid. Jak vypadají a co na ně pomáhá? Úzkosti mě pronásledují na každém kroku, obírají mě o radost a klid. Jak vypadají a co na ně pomáhá? 23. července 2024 v 7:00

Zámeček tu zrekonstruovala a na rezort s názvem Chateau de Beduer ho tu přestavěla společně s kamarádkami Leah Lykins a Lyndou Coleman. 

A co že je na oněch táborech tak speciálního? Můžeš si tu odpočinout a zároveň se věnovat seberozvoji. Zapojit se můžeš do aktivit jako je výroba svíček, ochutnávka sýrů, jízda na koni, jóga či tanec. 

@wolvesandwaterfalls A place where women can relax, have fun, and connect with one another in the South of France. Full video is up now on my YouTube channel! Liked in bio 🫶🏼 @Camp Chateau #summercamp #frenchchateau #frenchcountryside #southernfrance #chateau #francetrip #visitfrance #explorefrance #francetravel #travelfrance #europetrip #visiteurope #solofemaletraveler #solofemaletraveltips ♬ original sound - Allison Wolf

Rezort zaměstnává i poradce, maséry a terapeuty. Využít se dá i okolní příroda, takže vyrazit můžeš na kajak, výlet nebo plavat. Britský International Business Times připomíná, že zakladatelka má zkušenosti s pořádáním akcí i prací v bankovním sektoru, a tak tyto zkušenosti naplno využívá.

Spaní je stejně jako na táborech ve stanech, které se sdílí ve dvou. Součástí jsou také různé seznamovací aktivity, aby se žena sdružila s ostatními tábornicemi.

Doporučeno
Dnes je Světový den prevence sebevražd. Co dělat, když máš o někoho strach? Dnes je Světový den prevence sebevražd. Co dělat, když máš o někoho strach? 10. září 2024 v 15:30

O takovém táboru zřejmě sní mnoho z nás. Na Instagramu stránku sleduje na čtvrt milionu sledujících, míří sem teenegerky i sedmdesátnice. Na čekací listinu do Francie je ale zřejmě už pozdě, tak nám zbývá jen doufat, že se něčeho podobného jednou dočkáme i u nás.

Domů
Sdílet
Diskuse